Βρυξέλλες-Συνέλαβαν τον μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Ήταν ο υπ αριθμόν ένα καταζητούμενος αμέσως μετά το μακελειό στο Παρίσι.Ο 26χρονος μαροκινής καταγωγής, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, συνελήφθη τελικά από τη βελγική αστυνομία σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Μολενμπέκ.

«Τον πιάσαμε»

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, επιβεβαίωσε την επιχείρηση στις Βρυξέλλες που συνδεόταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι, χωρίς να αναφερθεί στον Αμπντεσλάμ.

Στη συνέχεια τόσο

στελέχη της βελγικής κυβέρνησης όσο και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επιβεβαίωσαν αργότερα την σύλληψη του 26χρονου τρομοκράτη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι Bέλγος γενικός γραμματέας αρμόδιος για ζητήματα Μετανάστευσης και Ασύλου, Τέο Φράνκεν, έγραψε στο Twitter: «Τον πιάσαμε».

Η επιχείρηση

Νωρίτερα, σήμερα, στο Μολενμπέκ, αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί σε ένα διαμέρισμα και η συνοικία αποκλείστηκε.

Λίγη ώρα αργότερα το βελγικό δίκτυο la.libre.be έκανε λόγο για έναν νεκρό, αλλά και για δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος είχε «ταμπουρωθεί» σε διαμέρισμα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, την ώρα που πραγματοποιείτο η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα