Βρήκαν τον ληστή του μίνι μάρκετ στην Κέρκυρα που τραυμάτισε την ιδιοκτήτρια

Έναν μήνα από το βράδυ, που η ιδιοκτήτρια και υπάλληλος Παντοπωλείου-Μίνι Μάρκετ, στην περιοχή Σωτηριώτισσα της Κέρκυρας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κουκουλοφόρο, ο οποίος τους απείλησε με μαχαίρι και διέφυγε με τα χρήματα του ταμείου, η Ασφάλεια Κέρκυρας κατάφερε να… βγάλει την κουκούλα, να αναγνωρίσει τον δράστη και να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του. Στην εξέλιξη αυτή, σημαντικά στοιχεία αντλήθηκαν από τις εικόνες του εσωτερικού κυκλώματος καμερών του καταστήματος, πληροφορίες και στοιχείο DNA το οποίο φέρεται να άφησε εντός της επιχείρησης

ο κατηγορούμενος για την ένοπλη ληστεία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η ληστρική επιδρομή είχε εκδηλωθεί τη νύχτα της 23ης Νοεμβρίου. Με ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 14,5 εκατοστών , όπως αποδείχθηκε, όταν αυτό βρέθηκε και κατασχέθηκε από την Αστυνομία, ο 30χρονος ακινητοποίησε προς στιγμήν τα δύο θύματα. Η ιδιοκτήτρια, πανικόβλητη από το γεγονός ότι ένας κουκουλοφόρος ήρθε να αρπάξει τα χρήματα του καταστήματος, επιχείρησε να τον αφοπλίσει, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθεί, ευτυχώς ελαφρά στο χέρι της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας υπάλληλος Δασικής Υπηρεσίας, που έφθανε στο κατάστημα ως πελάτης, όταν αντελήφθη τι είχε συμβεί και τον τραυματισμό της ιδιοκτήτριας, άρχισε να καταδιώκει τρέχοντας τον κουκουλοφόρο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού ο τελευταίος κατάφερε να χαθεί στο σκοτάδι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την εξιχνίαση της ληστείας, εκδόθηκε ανακοίνωση από την Αστυνομία στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω: «Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, υπόθεση ληστείας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, για το αντίστοιχο αδίκημα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο ημεδαπός, βραδινές ώρες της Τετάρτης (23.11.2022), με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε την ιδιοκτήτρια και υπάλληλο παντοπωλείου-μίνι μάρκετ, που βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας, να του παραδώσουν από το ταμείο του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ο ρουχισμός του δράστη και το μαχαίρι –με μήκος λάμας 14,5 εκατοστά-, που χρησιμοποίησε κατά την παράνομη πράξη του».

Απόπειρα ληστείας στον Πειραιά

Τις ίδιες ώρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά, προσπαθούν να φθάσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη δύο κακοποιών οι οποίοι επιχείρησαν να ληστέψουν επιχειρηματία υγρών καυσίμων και να αρπάξουν ποσό που επρόκειτο να μεταφέρει, ύψους 30.000 ευρώ.  Η ληστρική επιδρομή έμεινε στο στάδιο της απόπειρας επειδή ο επιχειρηματίας, αντελήφθη γρήγορα, έκλεισε με δύναμη το πορτ μπαγκάζ, όπου τοποθετούσε τα χρήματα την ώρα της επίθεσης και οι άγνωστοι κουκουλοφόροι, διέφυγαν άπρακτοι. Η απόπειρα ληστείας από δράστες που γνώριζαν, εκδηλώθηκε πρωϊνές ‘ώρες, όταν ο επιχειρηματίας, τοποθετούσε τις σχολικές τσάντες των παιδιών του στο πορτμπαγκάζ, και μια δική του με 30.000 ευρώ.

Οι δύο κακοποιοί έφθασαν πίσω του, τον χτύπησαν με την λαβή του όπλου και τον έριξαν τραυματισμένο στο έδαφος. Πέφτοντας, όμως, πρόλαβε και έκλεισε το πορτ μπαγκάζ. Οι επίδοξοι αρπαγείς του μεγάλου χρηματικού ποσού προσπάθησαν να παραβίασουν το πορτμπαγκάζ, αλλά δεν τα κατάφεραν και αποχώρησαν. Ο 48χρονος επιχειρηματίας ενημέρωσε την Άμεση Δράση και στους αστυνομικούς έδωσε όσα από τα χαρακτηριστικά των ληστών πρόλαβε να συγκρατήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα