Νοσηλευτές Κοινοτικής Νοσηλευτικής ΟΚΥΠΥ-ΠΑΣΥΝΜ: Επίσκεψη προσφοράς και αγάπης

Τα Χριστούγεννα αποτελούν για όλους μας την πιο όμορφη γιορτή, διασκέδασης και ανταλλαγής δώρων. Όμως δεν είναι μόνο η προσφορά υλικών αγαθών, κάποιοι συνάνθρωποι μας αυτό που αποζητούν είναι η ελπίδα ότι θα τους επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και θα τους προσφέρουν συντροφιά, αγάπη και χαρά.

Στα πλαίσια των Χριστουγέννων ο Τομέας Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών σε συνεργασία

με την Υπηρεσία Κοινοτικής Νοσηλευτικής του ΟΚΥΠΥ, επισκέφθηκε ηλικιωμένους στα σπίτια τους και πρόσφεραν συντροφιά, δώρα και χριστουγεννιάτικα εδέσματα. 

Η τρίτη ηλικία, αυτές τις μέρες έχει την ανάγκη συντροφιάς και υποστήριξης καθώς η απουσία φίλων και γνωστών, ο θάνατος του/ της συζύγου, καθώς και τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, έχουν ως συνέπεια τον περιορισμό των κοινωνικών τους συναναστροφών και την απομόνωση τους. Με την ενέργεια αυτή οι νοσηλευτές θέλουν να βάλουν το λιθαράκι τους και να δώσουν το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να θυσιάσουμε λίγο χρόνο και να συμβάλουμε στην δημιουργία ενός υποστηρικτικού κλίματος για τους ηλικιωμένους μας και τις ευάλωτες ομάδες. 

Η Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλείας του ΟΚΥΠΥ αποτελεί τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στα άτοµα και τις οικογένειές τους, µέσα στο χώρο που ζουν, με στόχο την προαγωγή, τη διατήρηση και την αποκατάσταση της υγείας του ατόμου ή την ελαχιστοποίηση των επιδράσεων της ασθένειας ή της αναπηρίας.  

Η Υπηρεσία φιλοδοξεί την παραμονή των ατόμων στο σπίτι και την παροχή ολοκληρωμένης, ανθρωποκεντρικής και προσιτής νοσηλευτικής φροντίδας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα