Βρήκαν τις σορούς των μεταναστών στο Φαρμακονήσι

Σε βάθος 73 μέτρων κοντά στο Φαρμακονήσι βρέθηκε το βυθισμένο σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες, αλλά και τις σορούς των αγνοουμένων.

Σήμερα το πρωί, με την παρουσία της αρμόδιας Ανακρίτριας άντρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λ.Σ επιχείρησαν διπλή κατάδυση στο βυθισμένο πλοίο και με χρήση μειγμάτων αερίων εντόπισε αρχικά τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων (ένας άνδρας, μία γυναίκα, ένα αγόρι, ένα κορίτσι).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί «οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας

του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν».

Σημειώνεται ακόμη ότι «λόγω των προαναφερόμενων αιτιών και σε συνεργασία με την αρμόδια Ανακρίτρια το όλο εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί, προκειμένου σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες ολοκλήρωσης της επιχείρησης».

Παράλληλα, με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα