Βρέθηκε το δεύτερο “μαύρο κουτί” του μοιραίου αεροσκάφους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Εντοπίστηκε από τις ουκρανικές αρχές το δεύτερο από τα “μαύρα κουτιά” της μοιραίας πτήσης του Boeing της Malaysia Airlines, το οποίο καταρρίφθηκε χθες στην ανατολική εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας.

Η εύρεση του «μαύρου κουτιού» είναι πιθανόν να ρίξει «φως» στην υπόθεση της οποίας το άγνωστο σκέλος είναι το από ποια πλευρά προήλθε ο πύραυλος που έπληξε το επιβατικό αεροσκάφος.

Για το θέμα αυτό οι απόψεις είναι αντικρουόμενες με τις εμπόλεμες πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη, τη

στιγμή που στον ΟΗΕ διεξάγεται ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ουκρανικό με αιχμή την κατάρριψη του αεροπλάνου και τον θάνατο 298 επιβατών.

Όπως είναι γνωστό το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση από Άμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ, με τουλάχιστον 298 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 154 Ολλανδοί και 35 Αμερικάνοι. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί οι σοροί 121 από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους – αέρος Mπουκ ωστόσο δεν γνωρίζουν την προέλευσή του.

Το άρθρο Βρέθηκε το δεύτερο “μαύρο κουτί” του μοιραίου αεροσκάφους εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα