«Βράζει» η Αστυνομία με τη δημόσια «ανάκριση» της Κωνσταντοπούλου σε βάρος ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

«Πυρά» από τους συνδικαλιστές αξιωματικούς και κατώτερους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. κατά «των καμωμάτων» της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, δηλαδή για το δημόσιο «κατσάδιασμα – ανάκριση» του ανώτερου αξιωματικού, που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας εκτός Κοινοβουλίου, κατά την πορεία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι πολλές οι τοποθετήσεις δια των δηλώσεων και ανακοινώσεων, αλλά αυτή, που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση,

ελέχθη δια στόματος του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Σπήλιου Κρικέτου.

Σπήλιος Κρικέτος: Μόνο η Αγία Βαρβάρα μπορεί να μας βοηθήσει(!)

«Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και μόνο η Αγία Βαρβάρα(!) μπορεί να μας βοηθήσει», δήλωσε, υπονοώντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι και άλλες καταστάσεις, που δημιουργούνται από ασαφείς εντολές της πολιτικής ηγεσίας, (σ.σ. κι αυτή βάλλεται από το χώρο της), έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο Σώμα της Αστυνομίας, που κάποιες φορές δεν ξέρει τι να πράξει.

«Εμείς οι αστυνομικοί οφείλουμε να σεβόμαστε και πρόσωπα και θεσμούς. Όταν, όμως, οι θεσμοί δεν μας σέβονται, όπως επί παραδείγματι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μας σεβάστηκαν και είχαμε βγάλει ανακοίνωση στην οποία δηλώναμε ότι και εμείς δεν τους σεβόμαστε έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση δεν σεβόμαστε την κα Κωνσταντοπούλου», τόνισε ο ίδιος. «Οφείλει», συνέχισε ο κ. Κρικέτος, «ως πρόεδρος του Κοινοβουλίου να σέβεται τον αστυνομικό, που βρίσκεται στο δρόμο και παλεύει». Και κατέληξε: «Είναι προφανές ότι η κα Κωνσταντοπούλου υπαινίσσεται ότι ο κ. Πανούσης είναι ακατάλληλος και απευθύνεται στον Πρωθυπουργό να της δώσει και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

«Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί», λένε οι αξιωματικοί συνδικαλιστές

Θέση στο ζήτημα της δημόσιας, πέρα, πράγματι, από κάθε δεοντολογία, του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από τη Βουλή, που εκτελούσε εντολές ανωτέρων του, πήρε όπως ήταν φυσικό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της Αστυνομίας.

«Η Ομοσπονδία μας», αναφέρει, «με αφορμή το περιστατικό της λεκτικής ‘’επίθεσης’’ της Πρόεδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου στον επικεφαλής Αξιωματικό των μέτρων τάξης κατά την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή και μεταφέροντας τα αισθήματα του συνόλου των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που εκπροσωπεί, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την θεσμική αυτή εκτροπή του τρίτου στην τάξη πολιτειακού παράγοντα».

Και συνεχίζουν οι αξιωματικοί: «Οι Έλληνες Αστυνομικοί τιμούν και σέβονται τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής, απαιτούν όμως τον αντίστοιχο σεβασμό να δείχνουν και οι πολιτικοί άρχοντες προς την Ελληνική Αστυνομία που αποτελεί θεσμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και εγγυάται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών».

«Οι ρόλοι του καθενός όμως είναι απόλυτα διακριτοί, γι’ αυτό και η ιδιότητα της κ. Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, σε καμία περίπτωση δεν της δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ζητώντας εξηγήσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., επιπλήττοντας μάλιστα δημόσια και ενώπιων των τηλεοπτικών καμερών ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας», επισημαίνουν, και αφορμής δοθείσης, οι συνδικαλιστές αξιωματικοί, διευρύνουν το ζήτημα ζητώντας από την Πολιτεία «να ξεκαθαρίσει πως θέλει την Ελληνική Αστυνομία».

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Ήταν τηλεοπτικό σόου – Να παρέμβει ο πρωθυπουργός»

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής φθάνει το θέμα στον κ. Τσίπρα. Ζητούν συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, να πάρει θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το «άσφαιρο επικοινωνιακό παιχνίδι της προέδρου της Βουλής», τη συμπεριφορά της οποίας κρίνουν «αλαζονική».

«Γίναμε μάρτυρες», αναφέρουν, «μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία ενός τηλεοπτικού σόου της προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία ενώπιον των τηλεοπτικών φακών ζητούσε τους λόγους του φραγμού από τις αστυνομικές δυνάμεις σε χώρο εκτός της Βουλής από Αστυνομικό Υποδιευθυντή, επικεφαλής των μέτρων».

«Λυπούμαστε γιατί τέτοιες άστοχες και ακατανόητες ενέργειες δυσχεραίνουν τις φιλότιμες προσπάθειες του αναπληρωτή υπουργού μας κ. Πανούση, ο οποίος δείχνει να έχει τη γνώση και τη θέληση για τη δημιουργία μιας καλύτερης Αστυνομίας και μιας καλύτερης σχέσης της κοινωνίας με αυτήν».

Ποιος είναι ο αξιωματικός, τον οποίο επέπληξε η Κωνσταντοπούλου

Το όνομά του είναι Βασίλης Ρόκκος. Στο βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών, ανεβαίνει στην ιεραρχία ανεξαρτήτου κόμματος στην κυβέρνηση και ο μισθός του δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 1.400 ευρώ. Επί 9 χρόνια υπηρετούσε στη διοίκηση του Τμήματος της Ομόνοιας και όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν, έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να «ανοίξει και πάλι η Ομόνοια για το ευρύ κοινό».

Έχει αποκτήσει εμπειρία από την υλοποίηση μέτρων τάξης σε πάνω από 600 συγκεντρώσεις και πορείες, είναι με δυο λόγια ο αξιωματικός, που έχει «φάει με το κουτάλι» τους δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας. Θεωρείται μετριοπαθής αξιωματικός και άλλωστε σχολιάστηκε ιδιαίτερα η ηρεμία του, οι χαμηλοί τόνοι του στις απαντήσεις, που έδινε στην κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, όση ώρα εκείνη του υπέβαλε ερωτήσεις, που γνώριζε καλά ότι δεν ήταν αρμόδιος να απαντήσει δημόσια.

Η ανακοίνωση – «κάλυψη» του αξιωματικού από την ΕΛ.ΑΣ.

Τον αστυνομικό υποδιευθυντή των μέτρων κάλυψε πλήρως με ανακοίνωσή ης η ΕΛ.ΑΣ, η οποία ανέφερε ότι «στο πλαίσιο σχεδιασμού της ΓΑΔΑ με αφορμή τις συγκεντρώσεις, οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό τον συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων».

Κι όλα αυτά, παρουσία, καμερών, φωτογράφων και διαδηλωτών, που φώναζαν ότι δεν σκόπευαν ποτέ να πάνε στη… Βουλή(!) – το Υπουργείο Μεταρρύθμισης ήταν ο προορισμός τους – αλλά δεν τους «άκουγε» η πρόεδρος του Κοινοβουλίου, που συνέχιζε στο ίδιο μοτίβο…

Keywords
Τυχαία Θέματα