Βραβεία SAG 2022: Τιμούν την Έλεν Μίρεν για τα 60 χρόνια καριέρας της φέτος

Τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρα της θα απονείμει φέτος το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών στην Έλεν Μίρεν στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων του – τα SAG Awards. Η καριέρα της 76χρονης μετά συνολικά 60 χρόνια. Ειδικότερα η ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πάνω από 140 ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, γεγονός που τη συνιστά πολύ δίκαιη επιλογή. Η Έλεν Μίρεν θα είναι η 57η ηθοποιός που θα τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο απονέμεται σε όσους

«αντιπροσωπεύουν τα υψηλά ιδανικά του να είσαι ηθοποιός».

Όπως είπε η πρόεδρος της SAG Φραν Ντρέσερ: «Το μεγάλο, εκτυφλωτικό της ταλέντο χαρακτηρίζει την Λαίδη Έλεν Μίρεν. Το σύνολο της δουλειάς της μάς έχει χαρίσει μία πληθώρα από διαφορετικούς, ξεχωριστούς χαρακτήρες, από κατασκόπους και δολοφόνους, μέχρι καθαρίστριες και βασίλισσες», ενώ πρόσθεσε πως «Έχει βάλει τη μπάρα πολύ ψηλά για όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς. Κάθε νέα ερμηνεία της είναι καλύτερη από μία παλιότερη -συγκλονιστική- δική της».

Η αντίδραση της Μίρεν

Μ δήλωσή της Έλεν Μίρεν απάντησε: «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που θα παραλάβω φέτος το Τιμητικό Βραβείο των SAG Awards». Υπενθυμίζεται πως η Βρετανίδα ηθοποιός έχει κερδίσει ήδη ένα Όσκαρ, πολλαπλά SAG, τρία ΕΜΜΥ κι ένα ΤΟΝΥ. Επίσης ανέφερε ότι: «Από τότε που πρωτοξεκινούσα στο χώρο, οι συνάδελφοί μου ήταν η έμπνευση και το σχολείο μου, οπότε αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για μένα».

Το 2022 θα είναι μια ακόμη πολύ παραγωγική χρονιά για τη Μίρεν, καθώς θα τη δούμε δίπλα στον Τζιμ Μπρόουντμπεντ στο «The Duke», αλλά και στην ταινία «Golda», την κινηματογραφική βιογραφία της πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Γκόλντα Μέιρ. Πρόσφατοι αποδέκτες του τιμητικού βραβείου SAG ήταν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Λίλι Τόμλιν, Ρίτα Μορένο. Η επόμενη τελετή απονομής των βραβείων SAG 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.

Keywords
Τυχαία Θέματα