Βραδυφλεγείς βόμβες οι «φαβέλες» σε Πειραιά και Ειδομένη

Με βραδυφλεγείς βόμβες, που αν αφεθούν να εκραγούν θα προκαλέσουν τραγικές συνέπειες, παρομοιάζουν όλο και περισσότεροι τις «φαβέλες», που έχουν δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά και στην Ειδομένη. Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων-μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων και όλων εναντίον της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που έχουν εντολές αργοπορημένης επέμβασης, ερμηνεύεται ως προάγγελος μιας εφιαλτικής καθημερινότητας, αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα.

Γεγονός

είναι ότι οι ολονύκτιες συγκρούσεις μεταξύ Σύρων προσφύγων και Αφγανών παράτυπων μεταναστών στο λιμάνι, οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών, όταν επιχειρούν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης, η πορεία στο κέντρο της Αθήνας, τα φυλλάδια που κάνουν λόγο για «νέους δρόμους» από Ιταλία και Αλβανία και οι φημολογίες για… επικείμενο άνοιγμα των συνόρων, δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ.

«Αχαρτογράφητοι» αλληλέγγυοι στην Ειδομένη

Είναι απίστευτα τα στοιχεία που συνθέτουν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με την παρουσία κοντά στους δύστυχους πρόσφυγες ατόμων «χωρίς ταυτότητα». Είναι αυτοί που οι αρχές ονομάζουν «αχαρτογράφητους», καθώς εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι των αλλοδαπών, δεν ανήκουν σε κάποια επίσημη οργάνωση και δεν θέλουν καμία συνεργασία με τις αρχές. Τα απίστευτα συνεχίζονται με την αποκάλυψη ότι στην Ειδομένη βρίσκεται ημέρες τώρα λευκό βαν με γερμανικές πινακίδες, οι ιδιοκτήτες του οποίου μοίραζαν σκηνές σε πρόσφυγες που ήθελαν να αποκλείσουν την Εθνική οδό.

Βαν εμφανίζεται να ήρθε από τη Βόρεια Κορέα του Κιμ!

Επίσης ένα άλλο βαν εμφανίζεται να έχει έρθει από τη Βόρειο Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, τους κατοίκους της οποίας προειδοποίησε ο δικτάτορας ότι θα πρέπει να τρώνε ρίζες δέντρων! Ακόμη εμφανίστηκε και μια Βρετανίδα, που έχει φθάσει εκεί με αποστολή από τη Βόρειο Αφρική. Το δήλωσε καθαρά και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του, όπου παραδέχεται ότι εκτός από τους διακινητές, που έχουν στόχο το χρήμα, υπάρχουν και δύο ακόμη κατηγορίες ατόμων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για «ιδεοληπτικού χαρακτήρα οργανώσεις από το εξωτερικό, που δεν έχουν πιστοποιηθεί από το ΥΠΕΞ και δεν έχουν σχέση με τις Μ.Κ.Ο. που είναι καταγεγραμμένες, η παρουσία τους είναι ανύπαρκτη και χάνονται ξαφνικά, και για παιδιά που θεωρούν ότι η ιδεολογική άποψη για τα ανοιχτά σύνορα μπορεί να γίνει και πολιτική πράξη, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τους πρόσφυγες».

Στις 4 Απριλίου αρχίζει η επανεισδοχή στην Τουρκία

Το βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, η οποία αρχίζει στις 4 Απριλίου, με την ελπίδα ότι θα στείλει το μήνυμα πως πέρα από το κλείσιμο της βαλκανικής οδού, ο μόνος τρόπος να φτάσει κάποιος στην Ευρώπη είναι η νόμιμη οδός, δηλαδή μέσω της Τουρκίας και του προγράμματος μετεγκατάστασης. Την ίδια ώρα, σε κέντρα δράσης των διακινητών έχουν μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά και η πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα και της Wall Street Journal με τίτλο «Μέσα στο εμπόριο διακίνησης μεταναστών: Η ελευθερία ξεκινά με 1.000 ευρώ».

Οι «μπίζνες» των 15 δικτύων διακινητών

Το κλείσιμο των συνόρων με την ΠΓΔΜ ευνοεί τις «μπίζνες» των 15 δικτύων παράνομης διακίνησης, που σύμφωνα πάντα με την αμερικανική εφημερίδα- συχνάζουν στα διάφορα εστιατόρια με άρωμα… Ανατολής στο κέντρο της Αθήνας. «Το κλείσιμο των συνόρων, ολοκληρωμένο με συρμάτινους φράχτες που φυλάσσονται από αστυνομικούς, έχει αποκλείσει περίπου 50.000 μετανάστες στην Ελλάδα. Πολλοί θέλουν απεγνωσμένα να φύγουν, όμως φοβούνται να γυρίσουν. Για αυτούς που έχουν μερικά χρήματα ακόμη, οι διακινητές είναι τώρα η καλύτερη ελπίδα», γράφει η εφημερίδα. Το δημοσίευμα επικαλείται, μεταξύ άλλων, την μαρτυρία του κ. Ορέστη Παπαδόπουλου, ιδιοκτήτη περιπτέρου, ο οποίος κάνει λόγο για «μπαζάρ ανθρώπων» στην πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα και όταν παρεμβαίνει η αστυνομία, τα κυκλώματα απλά μετακινούνται λίγο παρακάτω για να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους.

Η αλήθεια των αριθμών

51.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μετά το κλείσιμο των συνόρων6.000 πρόσφυγες ζουν σε σκηνές στο λιμάνι του Πειραιά20.000 βρίσκονται στην Ειδομένη και στα παρακείμενα κέντρα υποδοχής537 ασυνόδευτα παιδιά μέχρι 13 ετών έφθασαν φέτος στη χώραΑσθένειες που είχαν «ξεχαστεί» κάνουν την εμφάνισή τους20 λιμενικοί έχουν προσβληθεί από τον ιό της φυματίωσης1 λιμενικός νοσηλεύεται με ηπατίτιδα στη Λέρο
Keywords
Τυχαία Θέματα