Βουλή: Μετά την αντιπαράθεση αλλάζει η διάταξη για τις έδρες των ταξί

Για άλλη μια φορά «οξύνθηκαν τα πνεύματα» κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Αυτή η διαμάχη ανάγκασε τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη να προβεί στην αλλαγή της επίμαχης διάταξης για τις έδρες των ταξί.

Σύμφωνα με την αλλαγή αποδέχεται μία συγκλίνουσα θέση για

τη διάταξη εξαιρώντας την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ χαρακτηρίζει κρίσιμη την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για το καθεστώς των εδρών.

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Χρήστου Πρωτόπαππα, προειδοποίησε ότι θα καταψηφίσει τις διατάξεις, εάν δεν γίνουν αλλαγές στα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου για τα ταξί, ενώ ο ΛΑΟΣ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πρωτόπαππας, χαρακτήρισε το θέμα των εδρών των ταξί ως το τελευταίο «αγκάθι» και πρότεινε «οι έδρες να ορίζονται με βάση τους Καλλικρατικούς Δήμους, με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη».

«Αν το βάλετε το ψηφίζουμε. Έτσι που είναι δεν τα ψηφίζουμε υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής. Αν παραμείνει στη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο θα καταψηφίσουμε όλα τα άρθρα για τα ταξί. Δεν πρόκειται να περάσει τίποτα για τα ταξί αν δεν υπάρξει συμβιβασμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τη δική του μεριά, ο ΛΑΟΣ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 83 και 84 του νομοσχεδίου, που καθορίζουν τις έδρες των ταξί.

Επί της ουσίας, η πρόταση, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΛΑΟΣ, ήταν να παραμείνουν ως έχουν οι έδρες των ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες να αποφασίζει το περιφερειακό συμβούλιο εντός δύο μηνών. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Βορίδης αποδέχτηκε εν μέρει τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα