Βότανα που τονώνουν τη λειτουργία της καρδιάς

15:04 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η «επιδημία» των καρδιαγγειακών επεισοδίων. Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και η ρήξη του ανευρύσματος αορτής αποτελούν τα πρώτα αίτια θανάτου στον κόσμο. Το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης αυξάνουν τις παθήσεις της καρδιάς και των στεφανιαίων αγγείων, μειώνοντας, παράλληλα, τη μέση ηλικία εκδήλωσης των οξέων επεισοδίων. Οι καρδιολόγοι επισημαίνουν ότι, πριν από δέκα χρόνια, ήταν σπάνιο φαινόμενο να υποστεί οξύ επεισόδιο ένας άνθρωπος κάτω των 35 ετών.

Τα καρδιοτονωτικά βότανα μπορεί να προλαμβάνουν

σε μερικές περιπτώσεις το έμφραγμα, η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά από όσους αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα.

Δεν ισχύει το ίδιο σήμερα, καθώς τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια είναι αρκετά συνηθισμένα στις ηλικίες κάτω των 40 ετών. Ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα παραμένει το κάπνισμα, με τα επιδημιολογικά στοιχεία να δείχνουν ότι το 96% όσων υπέστησαν έμφραγμα σε νεαρή ηλικία είναι καπνιστές.

Με αυτά τα δεδομένα, η πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Είναι αναγκαίο -όσο ποτέ- να υιοθετήσουμε πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την άσκηση.

Στην πρόληψη -μέσω της διατροφής- μπορούν να συμβάλουν και 14 καρδιοτονωτικά βότανα, των οποίων ο ρόλος είναι γνωστός από την αρχαιότητα.

Αρκετά από αυτά, όπως το σκόρδο, η αγκινάρα, το κρεμμύδι, η μπάμια και το πεπόνι, βρίσκονται στην κουζίνα μας (συχνά παραμελημένα).

Η χρήση των καρδιοτονωτικών βοτάνων…

Διαβάστε περισσότερα 

Keywords
Αναζητήσεις
καρδιοτονωτικά βότανα, καρδιοτονωτικα βοτανα
Τυχαία Θέματα