Βιβλικές καταστροφές στη Σκόπελο από την τρίωρη χθεσινοβραδυνή καταιγίδα

εικόνα από skopelosnews

Μετά τις καταστροφές στην ηπειρωτική Ελλάδα η καταστροφή κτύπησε και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, από τα οποία η Σκόπελος υπέστη βιβλικές καταστροφές, καθώς χθες το βράδυ κυριολεκτικά σαρώθηκε από μια τρίωρη σε διάρκεια και πολύ ισχυρή σε ένταση καταιγίδα. Δεν είναι υπερβολή να γράψουμε ότι σε πολλές περιοχές δεν μπορούσες να διαχωρίσεις εάν πρόκειται για στεριά η για θάλασσα καθώς μεγάλες εκτάσεις είχαν πλημμυρίσει, ενώ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους που έπαιρναν μαζί ότι έβρισκαν στο διάβα τους.

Στη θάλασσα βρέθηκαν αυτοκίνητα, κάδοι σκουπιδιών, καρέκλες, τραπέζια, ενώ μεγάλο μέρος του λιμανιού καταστράφηκε. Επίσης σε πολλές περιοχές του νησιού διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, ενώ και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στη Χώρα Σκοπέλου. Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί όλα σχεδόν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του νησιού.

εικόνα από skopelosnews

Ακόμα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί δρόμοι είχαν κλείσει όχι μόνο από το νερό αλλά και από τους βράχους, τα ξύλα και άλλα φερτά υλικά και άνοιξαν μόνο μετά από επέμβαση των ειδικών οχημάτων τα οποία καθάρισαν το οδόστρωμα από ότι είχε αφήσει η καταιγίδα.

“Όπως έγινε γνωστό στο νησί μεταβαίνει ομάδα 15 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Βόλο, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών, καθώς η κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα είναι πολλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα