Νίκος Βούτσης για πρόεδρος της Βουλής

Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο ίδιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο ίδιος θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία της Βουλής.

«Η Βουλή εκλέγει τον πρόεδρό της. Η κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της. Θα είμαι εγώ η πρότασή της. Όταν έρθει το θέμα να συζητηθεί η Βουλή

θα επιλέξει», δήλωσε ο κ. Βούτσης σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου.

Εξάλλου, προσερχόμενος νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των μελών του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι δεν τού προτάθηκε ποτέ η προεδρία της Βουλής. «Δεν μου προτάθηκε. Αυτό ήταν ένα δημοσιογραφικό θέμα. Εφόσον ο πρωθυπουργός μου πρότεινε κάτι τέτοιο θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Αλλά δεν υπήρξε καν πρόταση», ανέφερε με νόημα ο κ. Δραγασάκης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η επιλογή του κ. Βούτση στη θέση της απερχόμενης Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου έγινε προκειμένου να αποφευχθούν συγκρούσεις, λόγω του μετριοπαθούς χαρακτήρα του κ. Βούτση, αλλά και για να μην «ξεφύγει» το Κοινοβούλιο από τον έλεγχο του κ. Τσίπρα, όπως έγινε με την κα Κωνσταντοπούλου, αφού ο κ. Βούτσης είναι από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πηγή: ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα