Βίντεο με αποκεφαλισμό γυναίκας φιλοξένησε το facebook

Το Facebook αφαίρεσε ένα βίντεο, στο οποίο αποκεφαλιζόταν μια γυναίκα, ενώ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα ευρύτερο σύνολο κριτηρίων για να προσδιορίζεται πότε θα επιτρέπεται η ανάρτηση βίαιων βίντεο στην ιστοσελίδα.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μία ημέρα μετά τη δημόσια κατακραυγή που δέχτηκε για την απόφαση να άρει την προσωρινή απαγόρευση εικόνων και βίντεο με βίαιο περιεχόμενο.

«Όταν θα εξετάζουμε το περιεχόμενο για το οποίο μας έχουν κάνει αναφορά οι χρήστες,

θα κοιτάζουμε πιο σφαιρικά το πλαίσιο γύρω από μια βίαιη εικόνα ή βίντεο. Δεύτερον, θα εξετάζουμε κατά πόσο το άτομο που ανάρτησε αυτό το περιεχόμενο το μοιράζεται με άλλους με υπευθυνότητα, όπως εάν συνοδεύεται από κάποια προειδοποίηση», ανέφερε το facebook παραδεχόμενο παράλληλα την «γκάφα» με το βίντεο της γυναίκας στο Μεξικό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καταδίκασε την πολιτική του Facebook λέγοντας ότι «είναι ανεύθυνο από το Facebook να επιτρέπει την ανάρτηση βίντεο με τον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας, ιδιαίτερα χωρίς αυτό να συνοδεύεται από οποιαδήποτε προειδοποίηση. Θα πρέπει να εξηγήσουν τις ενέργειές τους στους ανήσυχους γονείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα