Επιστολή του δήμου Αιγάλεω για τη λειτουργία αθλητικών χώρων

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αιγάλεω, κατά το διάστημα των πρώτων ημερών του Οκτωβρίου του 2013, οι αθλητικοί χώροι που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αιγάλεω, (στάδια ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, εγκαταστάσεις στίβου, κολύμβησης κ.λ.π.), δέχθηκαν την επίσκεψη της αρμόδιας για τον έλεγχο της λειτουργίας τους, επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

«Τα μέλη της επιτροπής διαπίστωσαν και κατέγραψαν στις αυτοψίες τους μια σειρά από παρατηρήσεις καθώς επίσης και υποδείξεις για την βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, στο σύνολο των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, δόθηκε παράταση λειτουργίας έως την 31/12/2013, χρονικό περιθώριο “εύλογο” κατά την άποψη της επιτροπής, για την αποκατάσταση όλων όσων περιγράφονται στις σχετικές εκθέσεις», σημειώνεται.

«Καταμετρώντας κανείς τις παρατηρήσεις της επιτροπής, τον αριθμό των αθλητικών εγκαταστάσεων και την παλαιότητά τους, το είδος και το μέγεθος των αποκαταστάσεων, το χρονικό περιθώριο που δίδεται και τις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες σήμερα λειτουργεί ο Δήμος, είναι περισσότερο από προφανές ότι, αδυνατεί να υποστηρίξει τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά το έργο που καλείται να φέρει σε πέρας», αναφέρει σε επιστολή του ο δήμος προς το υπουργείο Αθλητισμού.

«Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο σύνολό τους, κατασκευάστηκαν σε βάθος χρόνου δεκαετιών και κάποιες από αυτές (Δημοτικό στάδιο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”) αποσπασματικά, με τεχνικά δεδομένα και προδιαγραφές μιας άλλης εποχής, και με απαιτήσεις προς τη λειτουργία τους δυσανάλογα μικρές σε σχέση με τις σημερινές.

Ο αθλητισμός υπήρξε διαχρονικά σημείο αναφοράς για την πόλη μας αφού ανέδειξε Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και ομάδες που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο , η υποστήριξη και η συνέχιση της προσπάθειάς τους από την πλευρά του Δήμου καθίσταται ολοένα και περισσότερο προβληματική εξαιτίας της καλπάζουσας οικονομικής κρίσης.

Κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες έρχονται τα σχετικά πορίσματα να βάλουν ουσιαστικά ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια και λειτουργία των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, υπό το κράτος ενός διάχυτου φαρισαϊσμού, με δεδομένο ότι τα απαιτούμενα έχουν μεγάλο κόστος και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να υλοποιηθούν.

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω, ως Δήμος Αιγάλεω, δηλώνουμε την αντικειμενική αδυναμία μας να προβούμε σε οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης και σας καλούμε να αναλάβετε την ευθύνη αυτή αναλογιζόμενοι πως η παύση της λειτουργίας των αθλητικών χώρων θα είναι καταστροφική για την νεολαία και τον αθλητισμό της πόλης μας και όχι μόνο», σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα