Βενιζέλος: Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση

«Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να διαχωρίσει αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το 2009 και αυτούς που ταυτίστηκαν με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης», είπε αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στην ολιγομελή (σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ,

λίγο πριν παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Παράλληλα, ασκώντας σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Με απογοήτευση τον άκουσα να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταβατικής, ειδικού σκοπού που θα ‘’πάγωνε’’ όλες τις διαδικασίες, και όχι τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

«Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, μνημονιακών και αντιμνημονιακών, με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ», επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που μείωσε το χρέος και 50% του ΑΕΠ; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει καταθέσεις πολιτών; Αυτής που προστατεύει τις καταθέσεις των ελληνικών οικογενειών; Αυτής που επιτρέπει να πέσουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ρευστότητας για επενδύσεις και καταπολέμηση ανεργίας; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε έργα υποδομής ύψους 55 δισ. και μπορούν αν κινήσουν τον τροχό της ανάπτυξης;».

Σχετικά με τη συζήτηση για το μορατόριουμ για το χρέος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στη συζήτηση με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τού είπε ότι δεν εννοεί τίποτα μονομερές.

Αναφερόμενος στη διερευνητική εντολή είπε ότι θα την παραλάβει με σεβασμό στο Σύνταγμα και χωρίς υπερβολές θα μιλήσει με όλους, για να γίνει προετοιμασία για την επόμενη φάση της διαβούλευσης.

«Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση, που να κάνει κάτι καλύτερο για τη χώρα» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως δε θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Οι διερευνητικές εντολές έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και δύο μέρες. Το μόνο που έχει νόημα πλέον είναι η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» υποστήριξε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος και επανέλαβε ότι για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρουν τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.

Εξάλλου αναφερόμενος στα περί ψήφου ανοχής σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητων Ελλήνων και Δημοκρατικής Αριστεράς, έκανε λόγο για παιχνίδι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως σημείωσε, συνολικά οι έδρες των τριών κομμάτων είναι λιγότερες από τις 120 που απαιτούνται για μια τέτοια κυβέρνηση.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα