Βεγγαλικά Πάσχα: Tι να κάνετε για να μην τρομάξει ο σκύλος σας

Βεγγαλικά Πάσχα: Ο δυνατός ήχος των βεγγαλικών, που ακούμε ιδίως το Πάσχα και συγκεκριμένα το βράδυ της Ανάστασης δεν είναι για όλους ευχάριστος. Ακόμα και για τα σκυλιά μας, ο ήχος αυτός είναι όχι μόνο εκνευριστικός, αλλά και τρομακτικός, καθώς δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.

Η φοβία αυτή ονομάζεται κροτοφοβία, εκδηλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κορυφώνεται το Πάσχα,

την ώρα που οι ουρανοί κατακλύζονται από τα βεγγαλικά.

Τα 6 βήματα

1. Φροντίστε το κατοικίδιο σας να βρίσκεται σε ένα ασφαλές μέρος εντός σπιτιού από νωρίς. Μην το αφήσετε σε μπαλκόνι, ταράτσα ή αυλή γιατί υπάρχει κίνδυνος να τρομοκρατηθεί και να τραυματιστεί ή να διαφύγει στην προσπάθεια του να αποφύγει την δυσάρεστη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί.

2. Κλείστε τα παράθυρα και τις κουρτίνες στον χώρο που βρίσκεται το ζώο. Μειώνετε έτσι την ένταση των θορύβων και την λάμψη που προκαλούν τα βεγγαλικά και μπορεί να τον τρομάξουν.

3. Ανοίξτε την τηλεόραση ή βάλτε ήρεμη μουσική πριν ακόμα ξεκινήσουν τα βεγγαλικά. Αυτό όχι μόνο θα καλύψει τους ήχους που έρχονται από έξω αλλά παρέχοντας του άλλα ηχητικά ερεθίσματα είναι πιθανό να αποσπάσετε την προσοχή του ή να το ηρεμήσετε.

4. Μείνετε ήρεμοι. Βλέποντας την δική σας χαλαρή αντίδραση, θα βοηθηθεί στο να χαλαρώσει και αυτό.

5. Δώστε του μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι. Δίνοντας του μια νόστιμη λιχουδιά ή το αγαπημένο του παιχνίδι το βοηθάτε να συνδυάσει τους θορύβους με θετικές εμπειρίες και να είναι απασχολημένο έχοντας αλλού την προσοχή του και όχι στους θορύβους.

6. Μη φωνάζετε και μη το μαλώνετε όταν φοβάται. Με αυτό τον τρόπο απλά του επιβεβαιώνετε πως υπάρχει λόγος να φοβάται. Σε περίπτωση που δείτε τον κατοικίδιο σας να φοβάται, αγνοήστε το πλήρως και συμπεριφερθείτε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δείτε ακόμαΠώς να απολυμάνετε σωστά τα γυαλιά σας μέσα σε 3 πανεύκολα βήματα5 σημάδια που «μαρτυρούν» ότι χρειαζόμαστε περισσότερη βιταμίνη DΈνας ασφαλής τρόπος για να διώξεις την σκόνη από το πληκτρολόγιό σου”I need more beer”: Η πιο… περίεργη έκκληση 93χρονης για τις μέρες της καραντίνας
Keywords
Τυχαία Θέματα