Μεγάλο Σάββατο: Αυτό είναι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Μεγάλο Σάββατο: Το μόνο βέβαιο είναι ότι το εφετινό Πάσχα είναι διαφορετικό, ωστόσο οι ανάγκες είναι δεδομένες και οι πολίτες -ακόμα και την τελευταία στιγμή- θέλουν να προμηθευτούν τα αναγκαία. Το Μεγάλο Σάββατο όλα τα καταστήματα που δικαιούνται να είναι ανοιχτά θα λειτουργήσουν έως τις 20:00. Την Κυριακή του Πάσχα οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά,

όπως αναφέρει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Σημειώνεται πως το εορταστικό ωράριο ισχύει μόνο για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, καθώς όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά (πλην των φαρμακείων) παραμένουν κλειστά από τα μέσα Μαρτίου ως ένα μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μ. Παρασκευή

Παρατάθηκε η λειτουργία των σούπερ μάρκετ τη Μεγάλη Παρασκευή, έως τις 20.30, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει:

«Για σήμερα Μ. Παρασκευή και για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των υπεραγορών (Σούπερ Μάρκετ) έως τις 20:30.»

Νωρίτερα, ουρές δεκάδων μέτρων είχαν σχηματιστεί έξω από τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, καθώς εκατοντάδες καταναλωτές περίμεναν για να κάνουν τα ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι. Τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή και οι καταναλωτές μπαίνουν λίγοι λίγοι στα σούπερ μάρκετ. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται το αδιαχώρητο έξω από τα καταστήματα.

Δείτε σχετικές εικόνες από το δελτίο ειδήσεων του Open

Keywords
Τυχαία Θέματα