Βέλγος από την Dexia θα ελέγχει το τραπεζικό σύστημα

Επιλογή της τρόικας και των δανειστών είναι ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προέρχεται από τη γαλλο-βελγική Dexia Bank, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς «διάσωσης» από τον Οκτώβριο του 2011, κατά το οποίο η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες άνω των 11,5 δισ. ευρώ.

Η τοποθέτηση αποτελεί απροκάλυπτη παρέμβαση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η τοποθέτησή του εντός των ημερών είναι αποτέλεσμα ασφυκτικών πιέσεων και παρεμβάσεων της τρόικας,

η οποία θεωρεί ότι η μέχρι σήμερα ελληνική διοίκηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιείται για να αιτιολογήσει την επιλογή του Βέλγου αξιωματούχου είναι το γεγονός ότι λόγω έλλειψης συνεννόησης και δυσλειτουργίας του ΤΧΣ καθυστέρησε η εισροή του πρώτου τμήματος της ανακεφαλαιοποίησης, ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ με κύρια ευθύνη των Π. Θωμόπουλου και Λ. Κύρκου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μέχρι τώρα.

Η τοποθέτηση του Βέλγου είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένου ότι εξασφαλίζει σε μη Έλληνα εσωτερική προνομιακή πληροφόρηση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: onlynews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα