Βάλτε «στοπ» στα άβατα (άποψη)

Από τον Μανώλη Ασαριώτη ([email protected])

Είναι δυνατόν να υπάρχουν περιοχές στην ελληνική επικράτεια, στις οποίες φοβούνται να πάνε αστυνομικοί και πυροσβέστες; Και όμως, εν έτει 2014, υπάρχουν. Σχεδόν όλοι οι καταυλισμοί των Ρομά, στέκια τοξικομανών και αναρχικών, μέχρι πριν από λίγα χρόνια ακόμα και ολόκληρα χωριά στην Κρήτη.

Εκεί τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του ΠΣ είναι εννιά στις δέκα φορές ανεπιθύμητα και μάλιστα υπάρχουν περιστατικά, στα οποία πυροσβέστες ζητούν τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ,

προκειμένου να προσεγγίσουν κάποιο… άβατο και να σβήσουν μία φωτιά.

Αντίστοιχα αστυνομικοί, που κάνουν το λάθος να εισέλθουν σε μία από αυτές τις «απαγορευμένες» ζώνες πέφτουν συχνά σε ενέδρες και αντιμετωπίζουν κάθε λογής άτομα, οπλισμένα με πέτρες, ξύλα, ακόμα και κυνηγετικές καραμπίνες, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Ζεφύρι.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ακολούθησαν ένα ύποπτο όχημα, αλλά στην κεντρική λεωφόρο της περιοχής βρήκαν μπροστά τους μία ομάδα κατοίκων, οι οποίοι εκσφενδόνισαν πέτρες και ξύλα εναντίον τους (τραυματίζοντας πολύ ελαφρά 2 αστυφύλακες), αλλά και πυροβόλησαν προς το μέρος τους, χωρίς ευτυχώς να βρουν στόχο.

Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει με αυτήν την κατάσταση. Δεν νοείται στις μέρες μας να υπάρχουν άβατα για την αστυνομία και την πυροσβεστική. Και μην πει κάποιος ότι τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν παγκοσμίως, γιατί δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με τα κολομβιανά καρτέλ ναρκωτικών, την κινεζική ή τη ρωσική μαφία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εμπόρους όπλων και διαμαντιών στην Αφρική.

Πρέπει να αποφασίσουμε ως κοινωνία τι αστυνομία θέλουμε και να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα