Βαλκανική «μάχη» για μια θέση στο Μουντιάλ

Τη Ρουμανία θα βρει στα μπαράζ για τις θέσεις που οδηγούν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Τα υπόλοιπα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση της 21ης Οκτωβρίου, είναι: Πορτογαλία-Σουηδία, Ουκρανία-Γαλλία, Ισλανδία-Κροατία.

Στη Ζυρίχη για την κλήρωση, βρέθηκαν οι Φερνάντο Σάντος και Τάκης Φύσσας. Ο δεύτερος ήταν παρών και στην κλήρωση για τα μπαράζ του Μουντιάλ του 2010. Οι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Νοεμβρίου.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ποια είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας

Η αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στα μπαράζ του Νοεμβρίου, κατέλαβε με 19 βαθμούς τη δεύτερη θέση στον 4ο προκριματικό όμιλο, πίσω από την Ολλανδία, με απολογισμό: έξι νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Η ομάδα του Βίκτορ Πιτούρκα νίκησε από δύο φορές τις Εσθονία (2-0, 0-2) και Ανδόρα (4-0, 0-4), επικράτησε εκτός έδρας της Τουρκίας (0-1) αλλά έχασε στο γήπεδό της (0-2) από τον ίδιο αντίπαλο, πήρε ισοπαλία στην Ουγγαρία (2-2) και νίκησε εντός έδρας τους Μαγυάρους (0-3), ενώ την ήττα γνώρισε και στους δύο αγώνες που βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Ολλανδούς (1-4, 0-4).

Τελευταία φορά που οι Ρουμάνοι προκρίθηκαν σε Μουντιάλ ήταν το 1998 (έφτασαν ως τους «16»), ενώ στο δυναμικό τους συγκαταλέγονται ο κεντρικός αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, Ντόριν Γκοϊάν και ο μέσος του ΠΑΟΚ, Κοστίν Λάζαρ.

Το ρόστερ της Ρουμανίας, σύμφωνα με τις κλήσεις του Ομοσπονδιακού τους τεχνικού, στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνθέτουν οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Μπόγκνταν Λόμποντ (Ρόμα), Τσίπριαν Ταταρουσάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Κρίστιαν Μπαλγκραντεάν (Ντιναμό Βουκουρεστίου)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ντορίν Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης), Στέφαν Ράντου (Λάτσιο), Ράζβαν Ρατ (Γουέστ Χαμ), Βλαντ Κίρικες (Τότεναμ), Βαλερίκα Γκάμαν (Άστρα), Φλορίν Γκάρντος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μάτελ (Άστρα), Σέρτζαν Λούτσιν (Ντιναμό Βουκουρεστίου), Γιασμίν Λατοβλέβιτσι (Στεάουα Βουκουρεστίου), Ντράγκος Γκριγκόριε (Ντιναμό Βουκουρεστίου)

ΜΕΣΟΙ: Γκάμπριελ Τόριε (Εσπανιόλ), Κριστιάν Τανάσε (Στεάουα Βουκουρεστίου), Κοστίν Λάζαρ (ΠΑΟΚ), Αλεξάντρου Μπουρτσεάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μαξίμ (Στουτγκάρδη), Οβίντιου Χόμπαν (Πετρολούλ Πλοέστι)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Τσίπριαν Μάρικα (Χετάφε), Μπόγκνταν Στάνκου (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Γκεόργκε Μπούκουρ (Κούμπαν Κράσνονταρ), Γκεόργκε Γκρόζαφ (Τέρεκ Γκρόζνι), Κλαούντιο Κεσερού (Μπαστιά)

Δύσκολος και επικίνδυνος αντίπαλος οι Ρουμάνοι, λέει ο Σάντος

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας Ομάδας, Φερνάντο Σάντος, σχολίασε την αντίπαλό μας, Ρουμανία:

«Δεν έχει σημασία ποιος θα ήταν ο αντίπαλός μας , γιατί σ’ αυτό το επίπεδο όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές. Οι Ρουμάνοι έχουν μεγάλη ποιότητα και είναι ένας επικίνδυνος και δύσκολος αντίπαλος. Μπορούμε να προκριθούμε στην τελική φάση. Μόλις έμαθα την κλήρωση, το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι πρέπει να μελετήσουμε τη Ρουμανία για να την αποκλείσουμε και να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Να παλέψουμε για την πρόκριση. Αν μπορούσα να επιλέξω, θα διάλεγα το πρώτο παιχνίδι μας να ήταν εκτός έδρας και να παίζαμε τη ρεβάνς στο σπίτι μας. Αλλά και πάλι δεν έχει σημασία. Το μήνυμα που έχω να στείλω στους Έλληνες φιλάθλους, είναι να πιστέψουν σ’ αυτή την ομάδα, να μας στηρίξουν, να γεμίσουν το γήπεδο, ώστε να πιέσουν τον αντίπαλο και να βοηθήσουν εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα