Γυναικείο στέλεχος του Στρατού Ξηράς αρχηγός πληρώματος πυροβόλου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Εντύπωση – λέει – έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η διαπίστωση ότι αρχηγός πληρώματος ενός αυτοκινούμενου πυροβόλου (και όχι «άρματος μάχης» όπως σωρηδόν σημειώνεται από χθες) ήταν μία γυναίκα, μόνιμο στέλεχος του Πυροβολικού μας.

Προς τι η έκπληξη;

Η ισότιμος παρουσία των γυναικών σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων είναι καθιερωμένη και πολύ ουσιαστική και έντονη τα τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα.

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε από την τελευταία μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2013», που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στον Έβρο, ενώπιον του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ενώπιον του υπουργού, της ηγεσία των ΕΔ και των άλλων επισήμων παρουσιάζονταν όλα τα οπλικά συστήματα που συμμετείχαν στην άσκηση. Σε ένα από αυτά, το υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο πυροβόλο PzH-2000GR, γερμανικής κατασκευής, αρχηγός του πενταμελούς πληρώματος, όπως και άλλο ένα μέλος αυτού, ήταν μία γυναίκα μόνιμη Επιλοχίας (ΠΒ) προελεύσεως της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς.

Ως γνωστόν υπάρχουν ακόμα γυναίκες πιλότοι της ΠΑ και της Αεροπορίας Στρατού, αξιωματικοί μάχιμοι και μηχανικοί του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού κ.λπ.

Και όπως έλεγε και ένα ανώτατο στέλεχος του Στρατού Ξηράς, «για μας δεν υπάρχουν άνδρες ή γυναίκες, αλλά στελέχη που πληρούν συγκεκριμένα στάνταρς, κοινά για όλους, ώστε να μπορούν να φέρουν σε πέραν την κοινή αποστολή, που ανατίθεται στην μονάδα τους».

Σωστός ο Στρατηγός!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα