Βαλαβάνη: Υπάρχουν σκέψεις για αύξηση ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά

Την ίδια στιγμή, που το οικονομικό επιτελείο εργάζεται «πυρετωδώς» για τη διαμόρφωση του περιεχομένου της λίστας των μεταρρυθμίσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αποκάλυψε μια πτυχή των όσων θα προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup, βάζοντας στο τραπέζι και την αύξηση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά.

«Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη η Μύκονος

και η Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», τόνισε η κα Βαλαβάνη, μιλώντας στον AΝΤ1.

Σχετικά με μια πιθανή αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα, υποστήριξε ότι «τα τσιγάρα είναι πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί φόροι είναι ήδη στο 88%», ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φορολόγηση του πετρελαίου, τονίζοντας σχετικά ότι «η υπερβολική αύξηση των φόρων οδήγησε ήδη σε περιβαλλοντική καταστροφή».

Αναφορικά με τις αλλαγές στο φόρο εισοδήματος, σημείωσε ότι «θα φέρουμε στο δεύτερο μισό του έτους τους όρους για το φόρο εισοδήματος που θα πληρωθεί το 2016». Σύμφωνα με την ίδια, «οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις», προσθέτοντας ότι «εκφράζονται σκέψεις να υπάρχει επιβράβευση για όλους».

Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις αντιδράσεις των δανειστών, υπογράμμισε ότι «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα