Πάπια στο τραπέζι και… την «πάπια» στις κρίσιμες αποφάσεις η Γερμανία

Ένα πεντάωρο διήρκεσε περίπου το δείπνο εργασίας που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ προς τιμήν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής αντιπροσωπείας, όμως το μόνο που προέκυψε ήταν το «σπάσιμο του πάγου» ανάμεσα στις δύο πλευρές, «πάγος» που είχε δημιουργηθεί από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ

και την πολιτική που ασκεί στην Ευρώπη.

Το μενού πάντως ήταν καλό και σύμφωνα με πληροφορίες περιλάμβανε πάπια με καρότα, πουρέ και πολλά τυριά, όχι όμως και κάτι διαφορετικό για τις μεταρρυθμίσεις από τις αποφάσεις της οκταμερούς, οι οποίες όπως τόνισε και η κ. Μέρκελ θα κριθούν από τους θεσμούς και μόνο.

Στο πεδίο της συζήτησης πάντως βρέθηκαν αρκετά θέματα, με την ελληνική πλευρά να θέτει τις δικές της θέσεις και προτάσεις, ωστόσο από την γερμανική πλευρά προτάχθηκαν οι θεσμοί, οι συμφωνίες που ήδη έχουν γίνει στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και κατά την προηγούμενη εβδομάδα στην συνάντηση της οκταμερούς.

Η ελληνική πλευρά πρέπει λοιπόν τάχιστα να παρουσιάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας μεταρρυθμίσεις, συγκεκριμένες, κοστολογημένες και στην πλειοψηφία τους, άμεσα εφαρμόσιμες, έτσι ώστε να υπάρχει και δημοσιονομικό αποτύπωμα, το οποίο είναι και το ζητούμενο από τους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ.

Σήμερα πάντως ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας καθώς και με τους ηγέτες των κομμάτων της γερμανικής αντιπολίτευσης, επαφές που είναι σημαντικές στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας διαφορετικής εικόνας για την Ελλάδα στην γερμανική κοινή γνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα