Β. Κικίλιας: «Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει γιατί απέτυχαν»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την πρόδηλη αποτυχία της κυβερνησης στο μεταναστευτικό πρόβλημα καταγγέλει με σημερινές δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει γίνει διαχωρισμός προσφύγων – μεταναστών, ότι δεν έχει δημιουργήσει πραναχωρησιακά κέντρα για να επαναπροωθηθούν οι μετανάστες και ότι δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να απορροφηθούν τα ανάλογα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται με ρυθμούς χελώνας, οι μετανστευτικές ροές από την Τουρκία

αυξάνονται, ενώ η επαναπροώθηση στην Τουρκία έχει σταματήσει προ καιρού αφού η ευρωπαϊκή συμφωνία κινδυνεύει να καταρρεύσει, αν και το μεγαλύτερο μέρος των 3 δισ. από την ΕΕ προς την Τουρκία εκταμιεύτηκαν

«Η κυβέρνηση απέτυχε να στελεχώσει την υπηρεσία ασύλου με αποτέλεσμα οι αιτήσεις ασύλου, ιδιαίτερα στο δεύτερο βαθμό να λιμνάζουν και τα νησιά μας του Βορειοανατολικού Αιγαίου να αδυνατούν να φιλοξενήσουν και άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Γι’ αυτό η κυβέρνηση τώρα τρέχει με αγωνία, σχεδιάζει τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι αιτήσεις ασύλου τους, όπως προβλέπει η συμφωνία».

«Ο ελληνικός λαός που γενναία, φιλόξενα και με περίσσευμα ψυχής έσωσε και φιλοξένησε χιλιάδες συνανθρώπους μας και αξίζει το θαυμασμό και το σεβασμό όλου του κόσμου, δικαιούται τώρα να ξέρει γιατί η κυβέρνησή και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, απέτυχαν για μια ακόμη φορά να διαχειριστούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό με τεράστιες επιβαρυντικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους ίδιους», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Το άρθρο Β. Κικίλιας: «Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει γιατί απέτυχαν» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα