Τζωρτζίνα – κεταμίνη: Ο θάνατος ήταν βασανιστικός, λέει ο Λέων

Συνέντευξη σε τοπικό μέσο της Πάτρας έδινε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι της στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφεραν την 33χρονη από την Πάτρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Όπως μετέδωσε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα στο σπίτι

που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Αυτό ανέφερε και η αδελφή της, Δήμητρα, στις δηλώσεις που έκανε για ό,τι συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαρτίου.

Μάλιστα, η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε τοπικό μέσο και φάνηκε να ενοχλείται όταν είδε τους αστυνομικούς στην πόρτα της, ρωτώντας τι θέλουν, σύμφωνα με το Star, εκφράζοντας τη δυσφορία της για τις κατηγορίες εναντίον της. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν από το πρωί έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την παρουσία τους να είναι διακριτική, ενώ ήλεγχαν τον χώρο. Όταν πήραν την εντολή για την προσαγωγή της, χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού. Της είπαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει για να δώσει κάποιες διευκρινίσεις στην Εισαγγελία. «Ναι, με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να απάντησε ψύχραιμα εκείνη, και τους ακολούθησε στο συμβατικό αυτοκίνητο που τους έφερε στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, ζήτησαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να απενεργοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο, γνωρίζοντας πόσο ενεργή είναι στα social media, ενώ δεν της είχαν πει ότι πρόκειται για σύλληψη. Αυτό είναι κάτι που η Ρούλα Πισπιρίγκου έμαθε όταν έφτασαν στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ενώ, ύστερα από αυτό, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί συντάκτες.

Καθηλώνει ο Γρηγόρης Λέων: Η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό θάνατο, υπέφερε

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων περιέγραψε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας “ξεκλειδώνει” την έρευνα για τους θανάτους των αδελφών της, ενώ επεσήμανε πως η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό τέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά”. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 “στο τρίτο παιδί έγινε μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες και όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν “φυσικό” θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο του παιδιού”.

Η κεταμίνη μπορεί να επιφέρει και μόνη της τον θάνατο

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως “η ουσία μπορεί να επιφέρει και μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητας της. Σίγουρα επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί”. “Η μητέρα με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελα της και πως επήλθε ο θάνατος”, επεσήμανε ο κ. Λέων, τονίζοντας σε αρκετά σημεία της συζήτησης του ότι “το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια”.

Όπως σημείωσε ο κ. Λέων, “ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται”.

Σε δεύτερη παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Γρηγόρης Λέων περιέγραψε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας “ξεκλειδώνει” την έρευνα για τους θανάτους των αδελφών της, ενώ επεσήμανε πως η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό τέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά”.

Με θανατηφόρο πρόθεση η κεταμίνη – Επιβεβαιώνεται το σενάριο και για τα άλλα δύο παιδιά

Με θανατηφόρο πρόθεση χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, είπε επίσης ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ. “Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία” σημείωσε. “Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια”, υπογράμμισε. “Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιώθηκε και ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, ανάλογη ήταν η αίσθησή μας και για τα άλλα δύο παιδιά και τώρα αυτό το σενάριο γίνεται βεβαιότητα” επισήμανε.

“Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι εξωγενής παράγοντας επέδρασε στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Έχουμε συγκεκριμένη ουσία την κεταμίνη, που χορηγήθηκε εκτός θεραπευτικού σχήματος και προφανώς τη χορήγησε ο δράστης” σημείωσε ο ιατροδικαστής.

“Το αναισθητικό αυτό, που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική σε πολύ μεγάλες δόσεις μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο” είπε ο ιατροδικαστής, “αρκεί να περιμένουμε να δούμε και τα επίπεδα που χορηγήθηκε από το τοξικολογικό εργαστήριο για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες” συμπλήρωσε.

“Μία ουσία όπως η κεταμίνη, που είναι αναισθητικό μπορεί να βοηθήσει το δράστη να προχωρήσει σε μια άλλη πράξη χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει την αντίδραση του θύματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τζωρτζίνας , που έχει μια παραπληγία δεν μπορεί να αντιδράσει σωματικά, αλλά μπορεί να φωνάξει” ενημέρωσε.

Όμως, όπως σημείωσε, και από μόνη της η κεταμίνη, εάν είναι σε μεγάλο ποσοστό μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζωρτζίνα –, Λέων,tzortzina –, leon