Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές (Βίντεο)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε δημοφιλές εστιατόριο όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι στη διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, επιτέθηκαν τζιχαντιστές το απόγευμα της Παρασκευής και κρατούν περίπου 20 ομήρους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 9 ένοπλοι ηλικίας εισέβαλαν στο εστιατόριο σε μια στιγμή που ήταν γεμάτο με αλλοδαπούς ρίχνοντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας αδιακρίτως. Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Δύο ώρες μετά την έφοδο των ενόπλων το ισλαμικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq μετέδωσε

ότι η επίθεση είναι έργο του Ισλαμικού Κράτους και κάνει λόγο για 20 νεκρούς. Το Russia Today μεταδίδει ότι οι τραυματίες αγγίζουν τους 35.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ετοιμάζονται για επιχείρηση προκειμένου να απελευθερώσουν τους ομήρους.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Ντάκα ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι υπάρχουν «πληροφορίες για πυροβολισμούς και μια κατάσταση ομηρίας» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση ποιοί εμπλέκονται στην ομηρεία, ή ποιό είναι το κίνητρό τους.

Το άρθρο Τζιχαντιστές κρατούν ομήρους σε εστιατόριο στο Μπαγκλαντές (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα