Τζανακόπουλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία που θα μας βγάλει εντελώς από τα μνημόνια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μέχρι το Eurogroup της 20ής Μαρτίου να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και να έχουν γεφυρωθεί οι όποιες διαφορές απομένουν σε σχέση με την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για την περίοδο μετά το 2019», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Για πρώτη φορά λοιπόν μετά από μια οκταετία είμαστε πολύ κοντά σε μια συνολική λύση που δεν

θα μεταθέτει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανεύθυνη και κοντόφθαλμη την Νέα Δημοκρατία που «ζητούσε το άρον-άρον κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να έχει επιτευχθεί συνολική λύση».

«Σε διάψευση των προσδοκιών του κ. Μητσοτάκη, βαδίζουμε προς μία συμφωνία με τους θεσμούς σαφώς καλύτερη από αυτή που μας καλούσε να υπογράψουμε».

Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης ή αν θα ξανακάνει το λάθος του Δεκεμβρίου όταν δεν ψήφισε το μέτρο για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατομμύρια ευρώ, απάντησε πως η ΝΔ θα αλλάξει τακτική.

«Αυτό που απομένει είναι να δούμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα υπογράψει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης».

«Επιτρέψτε μου την πρόβλεψη ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα επαναφέρει σύντομα το αίτημά του για εκλογές», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Το άρθρο Τζανακόπουλος: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία που θα μας βγάλει εντελώς από τα μνημόνια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα