Τσιτσιπάς: Ο «πελάτης» Τζόκοβιτς και το 4-6 με την «Αγία Τριάδα»!

Τσιτσιπάς: Οι λεπτομέρειες κάνουν πολλές φορές τη διαφορά. Στην περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά, πίσω από τη μεγάλη νίκη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Shanghai Masters, κρύβεται ένας μεγάλο μέρος της συνολικής επιτυχίας του. Είναι αρκετοί μάλιστα οι αριθμοί που το αποδεικνύουν. Κατ’ αρχάς ο Στέφανος έχει παίξει τρεις φορές με τον Νόλε, που είναι πάντα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει καταφέρει να τον κερδίσει τις δύο από αυτές.

Θετικό πρόσημο απέναντι στον Σέρβο έχουν άλλοι τρεις τενίστες, με δεδομένο ότι έχουν παίξει τουλάχιστον τρεις φορές μαζί του. Ποιοι

είναι αυτοί; Ο Άντι Ρόντικ (5 νίκες – 4 ήττες), ο Φερνάντο Γκονζάλες και ο Ίβο Κάρλοβιτς. Οι δύο τελευταίοι έχουν δυό νίκες και μία ήττα, όπως και ο Τσιτσιπάς. Βέβαια, ανάμεσα στους τενίστες που έχουν νικήσει τον Τζόκοβιτς, υπάρχουν δύο που έχουν το απόλυτο με 2-0. Πρόκειται για τον Μάρατ Σάφιν και τον Νικ Κύργιο. Από εκεί και πέρα, ο Τσιτσιπάς είναι ο ενδέκατος τενίστας και ταυτόχρονα ο μικτόρερος σε ηλικία που έχει νικήσει σε ένα ημερολογιακό έτος την «Αγία Τριάδα» Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ.

Το 4-6 και οι στόχοι της σεζόν

Η αρχή απέναντι στους τρεις κορυφαίους έγινε στο Αυστραλιανό Όπεν, όταν νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ. Ακολούθησε η νίκη επί του Ναδάλ στη Μαδρίτη σε χωμάτινη επιφάνεια και η σειρά έκλεισε στην Σαγκάη απέναντι στον Τζόκοβιτς. Η άλλη σπουδαία επιτυχία είναι ότι σε 10 αγώνες με τους συγκεκριμένους αντιπάλους, μετράει συνολικά 4 νίκες και 6 ήττες. Οι τέσσερις μάλιστα ήττες είναι από τον Ναδάλ, όπερ σημαίνει ότι με τον Φέντερερ έχει 1-1. Ο Τσιτσιπάς τον περασμένο Δεκέμβριο είχε θέσει συγκεκριμένους στόχους για το 2019. Ημιτελικά Grand Slam, είσοδο στο Top 10, πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου και έναν τίτλο σε Master. Ήδη τα τρία πρώτα τα έχει πετύχει και απομένει μόνο ο τίτλος σε 1000αρι τουρνουά το οποίο παραμένει ανοιχτό. Ακόμη κι αν δεν κάνει το τέσσερα στα τέσσερα, η σεζόν θα είναι άκρως επιτυχημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα