Τσιτσιπάς Rogers Cup: Τεράστια νίκη απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ με 2-0

Εξαιρετικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) του Κάσπερ Ρουντ και προκρίθηκε στους 4 του Rogers Cup του Τορόντο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράιλι Οπέλκα.

Μέσα σε 24′, ο Στεφ κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ. Με 3,8 χτυπήματα και 5,1” κατά μ.ο. ανά πόντο, εμμένοντας στην τακτική του να ανεβαίνει στο φιλέ μετά το δικό του σερβίς, ο Τσιτσιπάς έκανε ό,τι ήθελε τον Νορβηγό

και χάρη στα δύο break έκανε δια περιπάτου το 1-0.

Stef-tacular

A surging @steftsitsipas tops Casper Ruud 6-1 6-4 to reach the last four in Toronto.#NBO21 pic.twitter.com/udUhl9Zxms

Tennis TV (@TennisTV) August 13, 2021

Η αναμέτρηση

Ο Ρουντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος στο δεύτερο σετ και δεν επέτρεψε το break στα τέσσερα πρώτα game που είχε το σερβίς. Ωστόσο, με μεθοδικότητα και διατηρώντας την αποτελεσματικότητα στο δικό του σερβίς, ο Στέφανος πήρε εντυπωσιακά το 9ο game, έκανε το 5-4 κι από εκεί και μετά το ματς δεν είχε γυρισμό.

Ο Έλληνας τενίστας επιστρέφει, λοιπόν, σε ημιτελικά Rogers Cup (14/8, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ώρα) μετά το 2018 και φιλοδοξεί να επαναλάβει εκείνη την πορεία του μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας πως αυτή τη φορά δεν υπάρχει ο Ράφα Ναδάλ για να τον σταματήσει και είναι το φαβορί για την κατάκτηση στο Τορόντο!

“Είναι περίεργο, αλλά και ευκαιρία”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από τη μαγευτική του εμφάνιση και την άνετη νίκη επί του Casper Ruud στα προημιτελικά του Τορόντο, σχολίασε την απουσία των “Big 3” στον Prakash Amritraj, στο στούντιο του Tennis Channel.

“Εγώ απλά κάνω αυτά που πρέπει να κάνω, δεν αλλάζει κάτι από τη μεριά μου. Πάντα προσπαθώ να φέρω καινοτομίες στο παιχνίδι μου, να δώσω μια φρέσκια νότα. Έχω μεγαλώσει βλέποντας αυτούς τους παίκτες, είναι λίγο περίεργο να μην τους έχουμε εδώ, αλλά παράλληλα είναι και μια ευκαιρία για μας τους νεότερους να δούμε τα πράγματα διαφορετικά και να παίξουμε περισσότερους αγώνες μεταξύ μας.”

Ο Στέφανος μίλησε και για το επόμενο παιχνίδι του (ακόμα δε γνώριζε αν θα έπαιζε με τον Reilly Opelka ή με τον Roberto Bautista Agut), εξηγώντας πως το σημαντικότερο πράγμα μέσα στο γήπεδο είναι να μπορείς να προσαρμόζεσαι αβίαστα στο παιχνίδι του αντιπάλου, όποιο κι αν είναι αυτό.

“Για μένα η προσαρμογή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού, να μπορείς να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικούς αγώνες, στα παιχνίδια διαφορετικών παικτών. Αυτό υποθέτω είναι και το πιο απαιτητικό πράγμα όταν είσαι έξω στο court. Όταν βλέπω τον εαυτό μου να το κάνει αυτό αβίαστα, είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδό μου.”

Keywords
Τυχαία Θέματα