Τσίπρας σε Μ. Θεοδωράκη: Η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό

Για 1,5 ώρα «τα λέγανε» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η εμβληματική φυσιογνωμία της χώρας, ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την προχθεσινή επιστολή του κ. Θεοδωράκη, που καλούσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» στο… nein του Σόιμπλε.

«Και όμως, υπάρχει ελπίδα.

Κι αυτή είναι να βρουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε. Να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς –πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας.

Θα πρέπει όμως, για να ξεκινήσουν αποφασιστικά, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην προχθεσινή του επιστολή, με παραλήπτη τον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωράκης.

Στη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι «ως παλιός πολεμιστής» ξέρει πως η μάχη χρειάζεται στρατηγική και μυαλό. «Δεν μπορείς να πας να πέσεις στη φάκα του άλλου, χρειάζονται ελιγμοί», δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό εφόδιο που έχει η κυβέρνηση είναι η πλατιά λαϊκή ενότητα».

Ο κ. Θεοδωράκης του απάντησε ότι «ως πρωθυπουργός έχει τη στήριξη του λαού» και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει μία κυβέρνηση της Αριστεράς με νομιμότητα». «Είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί κανείς να σε αμφισβητήσει», σχολίασε σχετικά.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει εκ νέου, ότι «σήμερα είναι εφικτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πούμε ‘’όχι’’ στα γερμανικά ‘’nein’’».

Keywords
Τυχαία Θέματα