Τσίπρας για εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στην απλή αναλογική»

Πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασής της. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απλώνει το χέρι, χωρίς φυσικά να ξεχνάει και να παραβλέπει τις διαφορές, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της δημοκρατίας και της προόδου» τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Τσίπρας,

απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες που δρουν με όρους δικαιωμάτων και ανθρωπισμού. Απαντώντας στο «τι πρέπει εμείς να κάνουμε» ως αξιωματική αντιπολίτευση, «δεν μας αφορούν εμάς οι θεωρίες των ώριμων φρούτων» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής» ως προς την πολιτική αλλαγή που επιθυμεί το κόμμα του.

Το προσκλητήριο του κ. Τσίπρα απευθύνεται «σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που καταλαβαίνουν ότι η σταθερότητα έχει ως προϋπόθεση τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», όπως είπε, ώστε «να επιβάλουμε τη μόνη δημοκρατική διέξοδο στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα: Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», σημείωσε. Σχολιάζοντας την τρέχουσα συγκυρία, «λέγεται και είναι αλήθεια ότι μπροστά στην κοινωνία μας βρίσκεται ένας δύσκολος χειμώνας» ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «η διατροφή, η θέρμανση, η επιβίωση, θα είναι για το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών ένας εφιάλτης. Ο λογαριασμός δε βγαίνει». «Και η ανασφάλεια απλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Ο ΣΥΡΙΖΑ,tsipras, o syriza