Συμφωνία στο Brussels Group για πρωτογενές πλεόνασμα και ιδιωτικοποιήσεις

Λόγος για κατ” αρχήν συμφωνία, μεταξύ των εκπροσώπων των εταίρων και δανειστών μας και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, στο Brussels Group γίνεται ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, το Σάββατο οι δύο πλερές συμφώνησαν για πρωτογενές πλεόνασμα που υπολογίζεται στο 1,2% έως 1,5%, ενώ την Κυριακή συζητήθηκε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο επίσης υπάρχει συμφωνία για συμμετοχή

του κράτους. Η διαφορά των δύο πλευρών είναι στο που θα πηγαίνουν τα χρήματα, καθώς οι δανειστές ζητούν τα κέρδη να πηγαίνουν στο χρέος, ενώ η κυβέρνηση ζητά να πηγαίνουν στην ανάπτυξη.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για πρόοδο και εποικοδομητικές συζητήσεις στο Παρίσι και κάνει αγώνα δρόμου για να βρεθεί λύση εντός Απριλίου. Οι συζητήσεις αναμένεται ότι θα συνεχιστούν έως και αύριο, δηλαδή μια ημέρα πριν από την σύγκληση του έκτακτου EuroWorking Group. Το EuroWorking Group θα πραγματοποιηθεί δύο μόλις ημέρες πριν από το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας, γεγονός που σημαίνει ότι έχει υπάρξει πρόοδος, πράγμα που θα φανεί έτσι και αλλιώς από τις προτάσεις του Euroworking Group προς το Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα