Τσίπρας: «Χωρίς υποχωρήσεις η ολοκλήρωση της αξιολόγησης»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η άμεση και εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί τον στόχο του νέου κυβερνητικού σχήματος, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και χωρίς υποχωρήσεις, προκειμένου να αρχίσει η συζήτηση για την εξειδίκευση των

μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ενώ ως στήριξη στην ¨μάχη για το χρέος» ερμήνευσε την επίσκεψη του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στο «υπουργείο καθημερινότητας» του οποίου προΐσταται ο Αλέκος Φλαμπουράρης και στις επενδύσεις, τις οποίες και όρισε ως προτεραιότητα.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στα εργασιακά και στη μάχη που θα δώσει κατά την διαπραγμάτευση η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μάχη, από την οποία, όπως είπε, θα κριθεί συνολικά η κυβέρνηση.

Στις σχέσεις παλαιών και νέων υπουργών αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για συνευθύνη ως προς τις λαμβανόμενες αποφάσεις, ενώ χαρακτήρισε ενιαία και αδιαίρετη την πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε πως οι αποφάσεις ενός υπουργού επηρεάζουν το σύνολο της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει μέρος του συστήματος όπως η κεντροαριστερά του εκσυγχρονισμού και για το λόγο αυτό εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί η «μάχη με τη διαπλοκή» για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστηρίζοντας έτσι τον διαγωνισμό και τον Νίκο Παππά, ενώ κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Το άρθρο Τσίπρας: «Χωρίς υποχωρήσεις η ολοκλήρωση της αξιολόγησης» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα