Δραγασάκης: «Καρτελοποίηση» της πολιτικής η οικουμενική

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα έχουν δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Real ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος εκτίμησε πως «μόνο αν υπάρξουν δυνάμεις που θα θελήσουν να ανατρέψουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, θα μπορούσε να υπάρξει άλλη εξέλιξη».

Ο

κ. Δραγασάκης απέρριψε το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας πως στις σημερινές συνθήκες μία τέτοια κίνηση «θα ακύρωνε οριστικά κάθε προσπάθεια ανατροπής του παλιού κατεστημένου. Άλλο ευρεία συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, στη βάση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος, και άλλο οικουμενική κυβέρνηση, που σημαίνει συγκάλυψη προβλημάτων και καρτελοποίηση της πολιτικής».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα επιλεγεί από την κυβέρνηση μία «ηρωική έξοδος» σε περίπτωση που συνεχιστούν οι πιέσεις από τους δανειστές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι «δεν υφίστανται ηρωικές έξοδοι αλλά αγώνες μέχρι τέλους».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, μία έξοδος της χώρας στις αγορές το 2017 θα ήταν εφικτή βραχυπρόθεσμα με ρύθμιση του χρέους και συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και προσέθεσε: «Υπάρχει και η θεωρητική δυνατότητα να βγούμε στις αγορές μόνο με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αυτή όμως θα είναι μια έξοδος βραχύβια, που θα εξαρτάται από την προστασία της ΕΚΤ».

Σε ό,τι αφορά στη δημοσκοπική διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε: «ο κόσμος είχε και εξακολουθεί να έχει προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις δημοσκοπήσεις, όμως, ακόμα και στις πλέον έγκυρες, οι πολίτες εκφράζουν συναισθήματα και στέλνουν μηνύματα, τα οποία η κυβέρνηση καλείται να λαμβάνει υπ’ όψιν».

Το άρθρο Δραγασάκης: «Καρτελοποίηση» της πολιτικής η οικουμενική εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα