Τσένι: Πλήρως ενημερωμένος ο Μπους για τη μέθοδο ανακρίσεων της CIA

«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους Τζούνιορ ήταν πλήρως ενημερωμένος για τις μεθόδους ανακρίσεων», τις οποίες χρησιμοποιούσε η CIA και οι οποίες καταδικάζονται σε έκθεση της Γερουσίας, τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι.

Μιλώντας στο δίκτυο Fox News, ο κ. Τσένι

τόνισε ότι ο κ. Μπους γνώριζε όσα χρειαζόταν να γνωρίζει για το πρόγραμμα, ενώ χαρακτήρισε την έκθεση της ελεγχόμενης – για λίγες ημέρες ακόμη – από τους Δημοκρατικούς Γερουσίας ως «γεμάτη ανοησίες».

Στην έκθεση του άνω σώματος του αμερικανικού Κογκρέσου γίνεται λόγος για παραπλάνηση των πολιτικών αρχών από πλευράς CIA. Ο ρεπουμπλικανός πρώην αντιπρόεδρος απέρριψε τις σχετικές αιτιάσεις, τονίζοντας ότι τα περί παραπλάνησης του τότε πρόεδρου των ΗΠΑ είναι ένα «απροσχημάτιστο ψέμα».

Ο κ. Τσένι αρνήθηκε ότι προσπάθησε να κρύψει ο, τιδήποτε σχετικά με τις μεθόδους των ανακρίσεων από τον κ. Μπους.

Και ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, άλλωστε, υπερασπίστηκε τη CIA και καταδίκασε το περιεχόμενο της έκθεσης της Γερουσίας. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε άνδρες και γυναίκες οι οποίοι εργάζονται σκληρή για τη CIA, εργαζόμενοι για λογαριασμό μας», ανέφερε στο δίκτυο CNN την Κυριακή ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Στην σύνοψη της απόρρητης έκθεσης της Γερουσίας, αναφέρεται ότι η CIA χρησιμοποίησε κτηνώδεις και αναποτελεσματικές μεθόδους ανάκρισης κατά υπόπτων για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, στα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ενώ παραπλάνησε και αξιωματούχους άλλων φορέων για τις δραστηριότητές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα