Τσάντα από αέρα: Ο οίκος Coperni λάνσαρε το πιο viral αξεσουάρ της Εβδομάδας Μόδας

To brand Coperni έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τις γλυπτικές τσάντες και τις πρωτότυπες επιλογές υφάσματος. Το γαλλικό brand που κέρδισε σταδιακά την προσοχή των γυναικών της μόδας, σημειώνοντας τα τελευταία χρόνια μια σταθερά ανοδική πορεία, μετρά σαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του την τσάντα Swipe. Η Swipe bag, έχει ένα χαρακτηριστικό οβάλ σχήμα και, όπως δήλωναν οι σχεδιαστές, η έμπνευση ήρθε από τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε swipe, ξεκλειδώνοντας το κινητό μας. Όμως οι creative directors

του οίκου δεν περιορίστηκαν στο σχήμα της Swipe, βουτώντας σε ενδιαφέροντες πειραματισμούς με τις υφές της. Ενδεικτικά, για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας ’22, οι σχεδιαστές του Coperni συνεργάστηκαν με το εργαστήριο Heven που δημιουργεί αντικείμενα από φυσητό γυαλί και λάνσαραν γυάλινες οβάλ τσάντες που ήταν ισόποσα εντυπωσιακές αλλά και μη πρακτικές.

Αυτή τη φορά, ο οίκος έκανε το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας μια τσάντα από αέρα. Η συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας ’24, είχε αναφορές στο διάστημα, φορέματα που προσιδίαζαν σε διαστημικές κουβέρτες, με γόβες με μύτες σε σχήμα αστεριού, μεταλλικά τζάκετ και balloon φούστες που παρέπεμπαν σε διαστημόπλοιο ή στους δακτυλίους του Κρόνου. Βέβαια, την παράσταση στην Εβδομάδα Μόδας έκλεψε η τσάντα Air Swipe, η οποία δημιουργήθηκε από το ελαφρύτερο στερεό υλικό στον πλανήτη. Πρόκειται για ένα αυγοειδές, σχεδόν διαφανές clutch που αποτελείται από 99% αέρα και 1% γυαλί. Με βάση τους δημιουργούς του, το γυάλινο τμήμα είναι στην πραγματικότητα το νανοϋλικό silica aerogel, το οποίο περιγράφουν ως «πολύ λεπτό (και μη εύθραυστο)». Μάλιστα, το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε από τη NASA για τη συλλογή αστερόσκονης, καθώς αντέχει σε ακραία θερμότητα και πίεση 4000 φορές το βάρος του.

Πρωτοπορία με ελληνική υπογραφή

Η ιδέα αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη, ο οποίος είναι ερευνητής και εικαστικός που ασχολείται με την ενσωμάτωση του silica aerogel στην τέχνη.  Έτσι, το Air Swipe είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει δημιουργηθεί ποτέ με το νανοϋλικό και ζυγίζει μόνο περίπου 33 γραμμάρια. Και παρόλο που πρόκειται για μια εντελώς πρωτότυπη δημιουργία, που μάλιστα ανοίγει ακόμα περισσότερο τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη μόδα, ορισμένοι χρήστες των social media επέμειναν στο «μη πρακτικό» στοιχείο της τσάντας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη coperni (@coperni)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσάντα, Coperni, Εβδομάδας Μόδας,tsanta, Coperni, evdomadas modas