Ζωγράφου εμπρησμός: Εικόνες καταστροφής, βίντεο ντοκουμέντο από την κόλαση φωτιάς

Αρκετά οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Ζωγράφου, μετά από εμπρηστική επίθεση που εξαπέλυσαν άγνωστοι. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου στις 3 και 10 το πρωί άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένα στην οδό Ταξίλου. Από την επίθεση κάηκαν ολοσχερώς 5 λεωφορεία ιδιωτικού σχολείου, ενώ εκτεταμένες ζημιές

υπέστησαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Ζωγράφου εμπρησμός – Μαρτυρία κατοίκου: «Έτρεξα να ανεβάσω την τέντα»

Τα όσα είπε κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Action24 είναι χαρακτηριστικά: «Γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα είδα έντονη λάμψη, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα οχήματα να καίγονται οι μπροστινές ρόδες τους. Μετά το εύφλεκτο υλικό που ρίξανε μάλλον στην μπροστινή ρόδα του κάθε αυτοκινήτου η φωτιά αναζωπυρωνότανε. Κατέβηκα κατευθείαν κάτω για να δω τις μηχανές μου να τις σώσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα, καθώς, από τη φωτιά που είχε πάρει όχημα, κύλησε, με συνέπεια να τη μεταδώσει στην πολυκατοικία. Αμέσως έτρεξα πάνω να ανεβάσω την τέντα για να μην εξελιχθεί η φωτιά σε μεγάλο βαθμό. Έχουν καεί πολλά οχήματα. Η Πυροσβεστική έδρασε αμέσως. Δίπλα είναι η Πανεπιστημιούπολη, έθεσαν τη φωτιά άμεσα υπό έλεγχο. Οι δύο μηχανές μου έχουν λιώσει, υπάρχει μέταλλο λιωμένο στον δρόμο. Δεν επισκευάζονται».

Βίντεο ντοκουμέντο από την κόλαση φωτιάς

Τις στιγμές με την κόλαση φωτιάς που προκλήθηκε από την εμπρηστική επίθεση φέρνει στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα.  Στο βίντεο φαίνεται η ένταση της φωτιάς, από την οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς πέντε σχολικά λεωφορεία, τρία ΙΧ και τρεις μοτοσικλέτες με τις φλόγες να μαυρίζουν τον τοίχο του σχολείου σε ύψος 12 μέτρων, ενώ από τύχη δεν επεκτάθηκαν σε άλσος που βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Όπως είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο ανήκαν τα πέντε σχολικά λεωφορεία που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα».

«Στις 3 τα ξημερώματα άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο από γονείς που μένουν στην περιοχή. Μου είπαν ότι βλέπουν άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έγινε αυτό. Το σχολείο είναι εδώ από το 1960. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματά τους. Εδώ είναι δύο σχολεία, το δικό μας και ένα δημόσιο, με παιδιά από 6 ετών που το μόνο που βλέπουν είναι ωμή βια. Ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας γιατί το σχολείο έχει άκαυστο ασφαλτοτάπητα» είπε η ιδιοκτήτρια του σχολείου.

Όπως σημείωνουν κυβερνητικές πηγές,

«κάποιοι ενοχλούνται προφανώς γιατί πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στα Πανεπιστήμια, από όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία» προσθέτοντας ότι φαινόμενα όπως αυτό στου Ζωγράφου καθώς οι δράστες βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη θα αντιμετωπιστούν σε δύο επίπεδα «το πρώτο έχει να κάνει με την αστυνομία που κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της, ωστόσο θα πρέπει και οι πρυτάνεις να κάνουν τις δικές τους κινήσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωγράφου, Εικόνες,zografou, eikones