Τσακαλώτος: Πότε θα χαλαρώσουν τα capital controls – Οι Θεσμοί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Τα capital controls που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι τα ίδια με αυτά που μπήκαν σε άλλες χώρες. Κάθε μήνα τα capital controls χαλαρώνουν. Προτεραιότητά μας είναι να μην δυσκολευθούν οι επιχειρήσεις. Την άλλη εβδομάδα θα έρθει μία νέα

ρύθμιση για τα λεφτά που έρχονται από το εξωτερικό. Υπάρχει ευθύνη κάποιων για το αρνητικό κλίμα στην ελληνική οικονομία. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι προσδοκίες ότι θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη και υπάρχει ασφάλεια στις τράπεζες είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της απάντησης για το θέμα της άρσης των capital controls» επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Θα υπάρξει μία συνεχής διαδικασία στις ελληνικές τράπεζες ώστε να γυρίσουμε στην κανονικότητα. Υπήρξαν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές και όχι μόνο από τη δική μας. Άνοιξε το θέμα του χρέους και ήταν μία εντελώς διαφορετική συμφωνία σε σχέση με αυτή που ήθελα αρχικά οι εταίροι. Και στην πρώτη φάση και στη δεύτερη υπήρξαν διαφορές και ανάμεσα στους Θεσμούς. Είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματεύεσαι με 4 διαφορετικούς Θεσμούς, κάνει πολύ σύνθετη τη διαπραγμάτευση. Το ΔΝΤ, για παράδειγμα, είχε πολύ σκληρή στάση για το θέμα του χρέους. Και αυτό ήταν υπέρ μας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Η απάντηση Τσακαλώτου στον Ρέγκλινγκ για τα 100 δισ. της διαπραγμάτευσης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε τη δική του απάντηση στον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι το κόστος της πρώτης περιόδου της κυβέρνησης Τσίπρα, όπου υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν 100 δισ. ευρώ.

«Δεν ξέρω γιατί ο κ. Ρέγκλινγκ είπε κάτι τέτοιο», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι αν βρισκόμασταν σε ένα τραπέζι, σε ένα σεμινάριο Πανεπιστημίου, αποκλείεται να έλεγε ότι ήταν 100 δισ. ευρώ το κόστος. Είναι πολύ λιγότερο».

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο Τσακαλώτος: Πότε θα χαλαρώσουν τα capital controls – Οι Θεσμοί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα