Το τελευταίο τηλεφώνημα του Μαμιδάκη στον αδελφό του – Τι του είπε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Καλή τύχη σε όλους σας από εδώ και πέρα».

Αυτή ήταν η τελευταία φράση του αρχηγού της επιχειρηματικής οικογένειας Μαμιδάκη, Κυριάκου, δευτερόλεπτα πριν πάρει στα χέρια το περίστροφο βάζοντας τέλος σε μια ζωή που ορίστηκε από την άνοδο και την πτώση κι άφησε πίσω της οδύνη και μόνο λόγια αγάπης και αφοσίωσης για τον εκλιπόντα.

Αποδέκτης του τελευταίου τηλεφωνήματος που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο αδελφός του Νίκος, που πάντα στεκόταν δίπλα του στο τιμόνι των επιχειρήσεων

της οικογένειας, τόσο στον τομέα των πετρελαιοειδών όσο και σε άλλους τομείς που ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης, δύο 24ωρα από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση περί αίτησης υπαγωγής της jetoil στο άρθρο 99, με επιβαρυμένη ψυχολογία, είχε πάρει την απόφασή του, χωρίς να έχει υποψιάσει κανέναν από τα δεκάδες μέλη της ευρύτερης οικογένειάς του.

Κλεισμένος στο γραφείο του, στον πρώτο όροφο του σπιτιού στο Διόνυσο, από το πρωί της Κυριακής, είχε μπροστά του ένα λευκό χαρτί κι ένα στυλό.

Αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση της τραγικής απόφασής του να βάλει τέλος στη ζωή του, εκτιμούν ότι κάποια στιγμή σκέφθηκε να γράψει δυο λόγια σαν αποχαιρετισμό και ίσως να δώσει μια εξήγηση και παρακαταθήκη για αυτούς που μένουν πίσω.

Τελικά δεν το έκανε. Το χαρτί έμεινε εκεί μαζί με το στυλό. Προτίμησε να μιλήσει για τελευταία φορά με τον αδελφό του Νίκο.
Φέρεται να του είπε «να προσέχεις την οικογένειά μας και να συνεχίσεις την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας μας».

Η τελευταία φράση όμως «καλή τύχη σε όλους σας», έπεσε σαν κεραυνός για τον αδελφό του. Το τηλέφωνο έκλεισε. Επιχείρησε γεμάτος αγωνία, γιατί αντελήφθη ότι τα λόγια αυτά σηματοδοτούσαν «αναχώρηση», να καλέσει τον Κυριάκο Μαμιδάκη πάλι στο τηλέφωνο. Δεν έπαιρνε απάντηση, παρά τις συνεχείς κλήσεις.

Αλλόφρων, ο Νίκος Μαμιδάκης έσπευσε προς το σπίτι του Διονύσου, μήπως προλάβει το κακό που ερχόταν. Δεν πρόλαβε. Όταν έφθασε στο σπίτι του Διονύσου, ήταν πλέον αργά. Ο αγαπημένος του αδελφός δεν ήταν στη ήταν πλέον στη ζωή.

Το άρθρο Το τελευταίο τηλεφώνημα του Μαμιδάκη στον αδελφό του – Τι του είπε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα