Τσακαλώτος : Το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι λιοντάρι αλλά αποδείχθηκε πως είναι γατάκι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκαν εχθές στην κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Ευρώπη & Ελλάδα στο σταυροδρόμι – Μπορεί το τέλος της λιτότητας να αποτρέψει την δεξιά στροφή;». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, το οποίο πρόσκειται στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς «Die LInke».

Ο υπουργός Οικονομικών

αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην ελληνική οικονομία, στον σαφή και ρεαλιστικό σχεδιασμό που υπάρχει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως και για στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που όπως είπε υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Επιπρόσθετα σημείωσε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις για τρίτο συνεχές τρίμηνο, δηλώνοντας με έμφαση «Ξεπεράσαμε τους στόχους μας», κάτι που όπως ισχυρίστηκε ανοίγει τον δρόμο για την συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους.

Ενώ σε ότι αφορά στις πρόσφατες παροχές που ψηφίστηκαν στην Βουλή για τους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως είναι «ντροπή» να μην δίνονται τέτοια περιθώρια στην Ελλάδα από τους πιστωτές της. Περαιτέρω σημείωσε αναφορικά με το ΔΝΤ και την στάση του απέναντι στους Ευρωπαίους πως το Ταμείο θεωρεί ότι είναι ένα «λιοντάρι» αλλά όπως αποδείχθηκε είναι ένα «γατάκι».

Η υπουργός Εργασία Έφη Αχτσιόγλου στην δική της παρέμβαση τόνισε πως η αγορά εργασία στην Ελλάδα έχει απορρυθμιστεί πλήρως, με τους εργαζόμενους να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους πλέον επαχθείς όρους.«Η Ελλάδα έχει γίνει «χώρα χαμηλών μισθών με απορρυθμισμένη αγορά εργασίας», ενώ η φτώχεια αυξάνεται. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της εκ νέου εφαρμογής σε όλα τα επίπεδα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας», σημείωσε η υπουργός.

Στην εκδήλωση, τοποθετήθηκε τόσο η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Γκεζίνε Σβαν, η οποία αναφέρθηκε σε πολιτιστική κρίση της Ευρώπης, όσο και ο Πράσινος πολιτικός Γιούργκεν Τριτίν οποίος ζήτησε μερική διαγραφή του χρέους της Ελλάδας.Ενώ ο επικεφαλής οικονομικών θεμάτων του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Aξελ Τρόοστ τάχθηκε στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και της στήριξης των ελληνικών θέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Τσακαλώτος : Το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι λιοντάρι αλλά αποδείχθηκε πως είναι γατάκι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα