Τρίτη στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου

Απέδειξε για άλλη μια φορά πως βρίσκεται στην «αφρόκρεμα» των καλύτερων αθλητριών επί κοντώ στον κόσμο! Ο λόγος για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία στην 4η προσπάθειά της πέρασε τα 4,80 μέτρα κι έμεινε στην τελική τριάδα, εξασφαλίζοντας έτσι το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Πεκίνο.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να προσπεράσει… τον εαυτό της (το PB της είναι 4,83, από τις 4 Ιουλίου του φετινού έτους στο Diamond League του Παρισιού), αφού δοκίμασε στα 4,85μ (μία φορά) και στα 4,90μ (δύο

φορές), όμως δεν τα κατάφερε, μένοντας στην τρίτη θέση πίσω από τις Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) και Γιάρισλέι Σίλβα (Κούβα).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σίλβα, που στην τελευταία της προσπάθεια πέρασε τα 4,90, ενώ η Μούρερ έμεινε δεύτερη, με καλύτερο άλμα στα 4,85.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελληνικής συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου και το πρώτο της Κυριακοπούλου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει επίσης ένα χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι (2012).

Keywords
Τυχαία Θέματα