Τριπλή νίκη σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ για τον Μιτ Ρόμνεϊ

Ένα βήμα πιο κοντά στο χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, έφερε τον Μιτ Ρόμνει η χθεσινή τριπλή του νίκη στις προκριματικές εκλογές στο Oυισκόνσιν, το Μέριλαντ και την Ουάσινγκτον.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πτοήσει τον Ρ. Σαντόρουμ, που δήλωσε πως θα συνεχίσει ακάθεκτος την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, απειλούμενος από

τον Μιτ Ρόμνεϊ για τις επερχόμενες εκλογές, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε στελέχη μέσων ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε πρόταση προϋπολογισμού του συνεργάτη του Μ.Ρόμνεϊ, Πολ Ράιαν, ο οποίος είναι μέλος του Κογκρέσου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο προϋπολογισμός του Π.Ράιαν επιδεικνύει «έναν ελαφρώς καλυμμένο κοινωνικό Δαρβινισμό».
Καταδίκασε, επίσης, τον Μ.Ρόμνεϊ για τη στήριξη που παρέχει στον προϋπολογισμό, λέγοντας: «Τον αποκάλεσε ακόμα και θαυμάσιο, που είναι μια λέξη που δεν ακούς συχνά όταν κάποιος περιγράφει έναν προϋπολογισμό».
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης βρίσκεται, πλέον, και επισήμως στο στόχαστρο της προεκλογικής καμπάνιας του Ομπάμα. Διαφήμιση του Αμερικανού προέδρου σε έξι Πολιτείες τον κατονομάζει και του ασκεί επίθεση.
Στα πυρά του Μπ. Ομπάμα, απάντησε ο Μιτ Ρόμνεϊ, αποκαλώντας τον «εκτός πραγματικότητας φιλελεύθερο» και τον κατηγόρησε για την κατάσχεση σπιτιών, για το δημόσιο χρέος και για τις τιμές του φυσικού αερίου.
Υποστήριξε ότι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν χάσει τη δουλειά τους στη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την περίοδο της οικονομικής ύφεσης του 1929.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα