Τρεις σκληρές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τρεις σκληρές αλλαγές είχαμε στο παρά 5 για το ασφαλιστικό:

1. Κατάργηση έκπτωσης στην εισφορά υγείας. Δηλαδή καταργείται η έκπτωση στην εισφορά υγείας που είχε προβλεφθεί για τους νέους επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους. Η εισφορά θα είναι στο 6,95% επί του δηλωθέντος εισοδήματος από τις αρχές του επόμενου έτους και όχι από το 2019, όπως προβλεπόταν αρχικά. Ωστόσο διατηρείται η έκπτωση που έχει προβλεφθεί για την κύρια σύνταξη για την πρώτη πενταετία άσκησης του επαγγέλματος.

2. Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σε περιοχές κάτω των

2.000 κατοίκων, που όμως δεν είναι αγρότες, χάνουν το ευνοϊκό καθεστώς του ΟΓΑ και τα ασφάλιστρά τους θα υπολογίζονται πλέον όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλαδή θα πρέπει να καταβάλλουν, από τις αρχές Ιανουαρίου, 26,95% επί του πραγματικού τους εισοδήματος για κύρια σύνταξη και υγεία. Αυτό σημαίνει αύξηση έως και 50% στις εισφορές… Παράδειγμα Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων, σε μικρό χωριό, με εισόδημα 10.000 €, μέχρι σήμερα καταβάλει εισφορές στον ΟΓΑ 100 ευρώ τον μήνα. Με το νέο καθεστώς, θα κληθεί να καταβάλει, κάθε μήνα, σε εισφορές 225 €.

3. Εφάπαξ εξαγορά των πλασματικών ετών. Εδώ το κόστος έχει ήδη τριπλασιαστεί με το νέο ασφαλιστικό. Εδώ καταργείται η συνολική έκπτωση του 15% και πλέον ορίζεται στο 2% για κάθε έτος εξαγοράς. Όλα αυτά αφορούν εξαγορά πλασματικών ετών είτε πρόκειται για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα…

Το άρθρο Τρεις σκληρές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα