Τραυματίες και προσαγωγές σε αντιπαράθεση μίσους

Πολύ σοβαρά επεισόδια με δύο σοβαρά τραυματισμένους κατοίκους των Κάτω Πατησίων, και 15 συλλήψεις νεαρών αντιεξουσιαστών είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των αναταραχών που σημειώνονται στις οδούς Αγαθουπόλεως, Λέσβου, Θήρας, Φυλής αλλά και στη μεγαλύτερη έκταση της περιοχής μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν έφθασαν στην περιοχή 80 νεαρά κυρίως άτομα με 40 δίκυκλα προερχόμενα από τα Εξάρχεια με κατεύθυνση προς την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και με σύνθημα «να διώξουμε τους φασίστες

από την περιοχή». Μόλις έφτασαν στ Κάτω Πατήσια, άρχισαν να συμπλέκονται με κατοίκους της περιοχής που εξαγριωμένοι πήραν ρόπαλα και βγήκαν από τα σπίτια τους. Άρχισαν να συμπλέκονται με αλλοδαπούς, οι οποίοι ήταν επίσης οπλισμένοι με διάφορα αντικείμενα και μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ δέχθηκαν και επίθεση αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περιπολούσαν επί των οδών Φυλής και Μεθύμνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Έχουν σταλεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στην περιοχή προς αποφυγή εκτεταμένων επισείων και εξάπλωσης των γεγονότων.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για συμπλοκές στα Εξάρχεια, όπου έπεσαν και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Υπάρχουν τραυματίες και ασθενοφόρα έχουν φτάσει στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα