Τραμπ – αντισηπτικό: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει ενέσεις και σολάριουμ για τον κορονοϊό

Τραμπ – αντισηπτικό: Άναυδοι έμειναν όσοι παρακολουθούσαν τη συνέντευξη τύπου του Τραμπ την Πέμπτη για την εξέλιξη της πανδημίας, όταν πρότεινε την θεραπεία του κορονοϊού με ένεση απολυμαντικού. Σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε “Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε”.

Την στιγμή που οι ΗΠΑ

θρηνούν τα περισσότερα θύματα του Covid 19 παγκοσμίως και με τους νεκρούς να πλησιάζουν τις 50.000 ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να ξεπερνάει κάθε όριο. Μετά τις ενέσεις απολυμαντικών δεν δίστασε να προτείνει την έκθεση ασθενών σε υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς έρευνες έδειξαν πως ο κορονοϊός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.

“Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απορρυπαντικό”, ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

Trump's briefings are actively endangering the public's health.

Boycott the propaganda. Listen to the experts. And please don't drink disinfectant. https://t.co/gRRn3sQ04T

— Robert Reich (@RBReich) April 23, 2020

Χαρακτηριστική είναι ακόμη η αντίδραση της Δρ. Birx όταν ο Πρόεδρος Τραμπ ζητά από τον σύμβουλό του να μελετήσει τη χρήση υπεριώδους φωτός και την ένεση απολυμαντικού για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Here is Dr. Birx's reaction when President Trump asks his science advisor to study using UV light on the human body and injecting disinfectant to fight the coronavirus. pic.twitter.com/MVno5X7JMA

— Daniel Lewis (@Daniel_Lewis3) April 24, 2020

Παράλληλα, ο Πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, συμβούλεψε τον πρόεδρο να επικεντρωθεί στον υγειονομικό εξοπλισμό και στις δοκιμές, παρά στις άγριες θεωρίες.«Φως UV; Ένεση απολυμαντικού; Εδώ είναι μια ιδέα, κύριε Πρόεδρε: περισσότερες δοκιμές. Τώρα. Και προστατευτικός εξοπλισμός για πραγματικούς ιατρούς », έγραψε στο Twitter.Η Dettol έβγαλε ανακοίνωση

Η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει σήμερα ότι τα απολυμαντικά δεν “χορηγούνται” στους ανθρώπους, λίγες ώρες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ερευνητές πρέπει “να κάνουν ενέσεις με απολυμαντικά τα σώματα των ασθενών” της Covid-19. “Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)”, ανακοίνωσε η εταιρεία δια παν ενδεχόμενο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος νωρίτερα έκανε την απίστευτη “επιστημονική” πρόταση, για την ενδοφλέβια χορήγηση κάποιου είδους απολυμαντικού στον οργανισμό των ασθενών, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από επιστήμονες και γιατρούς.

“Αυτή η ιδέα της ένεσης ή της κατάποσης οποιουδήποτε τύπου προϊόντος καθαρισμού στο σώμα είναι ανεύθυνη και είναι επικίνδυνη”, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο πνευμονολόγος δρ Βιν Γκούπτα στο NBC News. “Είναι μια κοινή μέθοδος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όταν θέλουν να αυτοκτονήσουν”. Ο Κασίφ Μαχμούντ, γιατρός στο Τσάρλεστον, στη Δυτική Βιρτζίνια, σχολίασε: “Ως γιατρός, δεν μπορώ να συστήσω την ένεση απολυμαντικού στους πνεύμονες ή τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας μέσα στο σώμα για τη θεραπεία του Covid-19. Μην πάρετε ιατρική συμβουλή από τον Τραμπ”.

Δείτε ακόμηΤο νέο τραγούδι των Rolling Stones για την καραντίνα είναι αριστούργημα
Keywords
Τυχαία Θέματα