Τους αριστούχους της ‘Μαθηματικής Ολυμπιάδας’ συνάντησε ο πρωθυπουργός

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, κος Αντώνης Σαμαράς, τους μαθητές που διέπρεψαν με τις επιδόσεις τους στην 53η ‘Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα’ στην Αργεντινή. Ο κος Σαμαράς ευχαρίστησε τους μαθητές και τη ‘Μαθηματική Εταιρεία’ για την επιτυχία τους. «Να σας πω ότι το μήνυμα που στείλατε και στην Ελλάδα

αλλά κυρίως στους έξω είναι ότι οι Έλληνες πάντοτε μπορούν να διαπρέπουν. Πραγματικά θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς εκ μέρους πάρα πολλών Ελλήνων, που σε αυτές τις δύσκολες ώρες παίρνουνε ανάσες δύναμης από το δικό σας επίτευγμα. Πραγματικά συγχαρητήρια», είπε ο πρωθυπουργός.

«Με τη σημερινή σας πρόσκληση στέλνετε το μήνυμα ότι η πολιτεία στο ανώτατο επίπεδο αναγνωρίζει το μέγεθος της διάκρισης και επιτυχίας των μαθητών μας στον κορυφαίο αυτό διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών και επιβραβεύει την αριστεία στο στίβο της γνώσης και της επιστήμης. Οι μαθητές της ομάδας μας επελέγησαν μετά από τέσσερα στάδια διαγωνισμών σε εθνικό επίπεδο και κάτω από ένα μεγάλο παγκόσμιο ανταγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 100 χώρες, κατέκτησαν ένα χρυσό, ένα αργυρό, τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία κατατάσσοντας τη χώρα μας δεύτερη σε επίπεδο χωρών Ευρωζώνης και 25η σε παγκόσμιο επίπεδο», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ‘Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας’, κος Γρηγόρης Καλογερόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα