Τουρκία: επίσκεψη Κλίντον μετ' επεισοδίων

Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την επίσκεψη της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον στην Κωνσταντινούπολη, όταν ομάδες αριστεριστών προσπάθησαν να διαδηλώσουν κατά της υποστήριξης των ΗΠΑ στους Σύριους αντάρτες, μπροστά από το ξενοδοχείο που διέμενε, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία διέλυσε τις συγκεντρώσεις και προέβη σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Στη

συνάντηση που είχε αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογο της Αχμέτ Νταβούτογλου, συζητήθηκε η πρόθεση των δύο χωρών να λάβουν μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη των Σύρων εξεγερμένων, όπως και την πιθανή δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αλλά και την προοπτική της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στα σημεία των οδικών δικτύων που ενώνουν την Τουρκία με τη Συρία.

Προτού, ωστόσο, εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, "χρειάζονται μεγαλύτερη και εμπεριστατωμένη ανάλυση", όπως συμφώνησαν Χίλαρι και Νταβότουγλου.

Η κ. Κλίντον ανακοίνωσε, πως θα δοθεί οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 εκατ. δολαρίων για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι "η Συρία δεν πρέπει να γίνει καταφύγιο των ανταρτών του ΡΚΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα