Έκτακτη συνεδρίαση της Π.Ο.Σ.Τ.

Έκτακτη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για σήμερα(Δευτέρα) από την 'Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταχυδρομικών Υπάλληλων(Π.Ο.Σ.Τ.)', προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αντίδρασης στην κυβερνητική απόφαση για την πώληση των μετοχών που κατέχει το δημόσιο στα ΕΛ.ΤΑ.

Σε ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Τ. αναφέρεται: «Είναι απορίας άξιον πώς στην πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση ταχυδρομείου πρωταγωνιστεί μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει πολίτες που κατοικούν σε ένα τεράστιο ορεινό όγκο και σε εκατοντάδες νησιά. Σ’ αυτούς τους πολίτες

ο ΕΛ.ΤΑ. παρέχει, εκτός της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης και υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος (συντάξεις, ταχυδρομικές επιταγές, εμβάσματα, λιανική τραπεζική κλπ)».

H Ομοσπονδία επισημαίνει επίσης: «H ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΤΑ. θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το κλείσιμο ταχυδρομικών καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου και οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα