Τουρίστες Ρόδος φωτιά: «Οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό, νερό και υπνόσακους, καταπληκτικό»

Ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια είχαν μόνο να πουν για τους κατοίκους της Ρόδου αρκετοί από τους τουρίστες που βρέθηκαν στο νησί και αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία τους λόγω της πυρκαγιάς. Πολλοί τουρίστες ενημέρωσαν μέσω του Twitter για όσα δραματικά συμβαίνουν στη Ρόδο και περιέγραψαν την ταλαιπωρία που βίωσαν αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων να τους βοηθήσουν.

Stayed the night In a school

in Rhodes centre. Got her about 4am
No1 really knows what’s going on. But the people of Rhodes have really gone out of the way with kindness and looked after us here pic.twitter.com/kYshKLmflo

— .ᶜ (@JMcMahon88_) July 23, 2023

Just been evacuated to a school in Rhodes. The Greek people and volunteers have been amazing in light of such a terrible tragedy for their country. #rhodes #greece pic.twitter.com/iS0qZvi5Hy

Joy Joanne Say (@swearystylist) July 23, 2023

«Στις 4 π.μ. φτάσαμε στο σχολείο και οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό / νερό / υπνόσακους για τους ανθρώπους – καταπληκτικό!» έγραψε ένας χρήστης στα social media.

Ένας άλλος χρήστης των social media που βρέθηκε επίσης σε σχολείο, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους κατοίκους. «Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές ήταν καταπληκτικοί μπροστά σε μια τόσο τρομερή τραγωδία για τη χώρα τους».

Έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου να ανοίξουν τα Mini Market για την εξυπηρέτηση των τουριστών

Έκτακτη ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων MiniMarket εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Ρόδου, καλώντας τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα καταστήματά τους ώστε να μπορούν να προμηθευτούν τρόφιμα οι εκατοντάδες τουρίστες στο νησί που μεταφέρθηκαν από ξενοδοχεία σε δημόσιες δομές, λόγω της πυρκαγιάς.Η ανακοίνωση αναφέρει:«Παρακαλούμε όλους τους ιδιοκτήτες Mini -Market και και μικρών αγορών τροφίμων και ποτών, που βρίσκονται κοντά στα εξής σημεία:

ΡΟΔΙΝΙ

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ

ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΤΡΙΔΗ

ΜΕΓΚΑΒΛΗ

ΤΕΝΤΑ ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ

ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΙΑΛΥΣΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ που αποτελούν σημεία συγκέντρωσης του κόσμου, που εκκενώθηκε εχθές από τα ξενοδοχεία της νότιας Ρόδου να ανοίξουν τα καταστήματα τους για να αυτοεξυπηρετηθεί ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί εκεί.Ήδη σε πολλά από αυτά τα σημεία ή κοντά σε αυτά υπάρχουν ανοιχτά καταστήματα αλλά λόγω το μεγάλου αριθμού ατόμων ας είναι όσο πιο πολλά σημεία ανοιχτά μπορούν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα