Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Τυχερός ο Ολυμπιακός…

«Όλα θα κριθούν στους αγώνες των πλέι οφ». Ήταν η απάντηση, στο ερώτημα που μου είχε κάνει την Κυριακή που πέρασε ο πρώτος των πρώτων, ο μόνιμος πρωταθλητής Τσάμπιονς Λιγκ στην ενημέρωση ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του. Και στο δικό του «τι βλέπεις;» υποστήριξα πως «η ομάδα που θα αποφύγει στα δυο πρώτα παιχνίδια τα ντέρμπυ θα είναι πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος»! Η κλήρωση έγινε και ευνοημένος και πιο τυχερός ο Ολυμπιακός που κατάφερε να καλύψει σε ένα γύρο τις τεράστιες απώλειες του

πρώτου μισού του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!

Είναι σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη ΑΕΚ με τρεις βαθμούς διαφορά. Ενώ απέχει από τον πρώτο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Παναθηναϊκό μόλις πέντε βαθμούς! Μπορεί την διαφορά αυτή ο περσινός πρωταθλητής να την καλύψει με ρώτησαν. Ναι είπα και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο! Αρκεί να ξεπεράσει στις δυο πρώτες αγωνίστηκες τα εμπόδια που θα του βάλουν την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό και την δεύτερη αγωνιστική ο Άρης στο Καραϊσκάκη. Και τα δυο αυτά εμπόδια μπορεί άνετα να υπερπηδήσει ο Ολυμπιακός και να έχει συγκομιδή 6 βαθμών, πριν μπει στα βαθιά νερά από την τρίτη αγωνιστική! Ενώ το Ελληνικό «ελ κλάσικο» το ντέρμπυ των αιωνίων γίνεται την τέταρτη ημέρα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Από την πρώτη μέρα

Τα δύσκολα για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό αλλά και για την δεύτερη ΑΕΚ αρχίζουν από την πρώτη κιόλας ημέρα με το μεταξύ τους παιχνίδι που διεξάγεται στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στην Νέα Φιλαδέλφεια! Οι δυσκολίες για την ΑΕΚ θα συνεχιστούν και στη δεύτερη αγωνιστική. Παίζει στην Τούμπα με τον τέταρτο διεκδικητή του τίτλου τον ΠΑΟΚ! Την ίδια ημέρα ο Παναθηναϊκός στο Πανθεσσαλικό θα αγωνιστεί με την φετινή έκπληξη την ομάδα του Βόλου! Στα δύσκολα και ο ΠΑΟΚ ο οποίος με την σέντρα των πλέι οφ αγωνίζεται στην γειτονική περιοχή του Χαριλάου με τον πέμπτο της παρέας τον Άρη! Έρχεται το παιχνίδι στην Τούμπα με την ΑΕΚ και ακολουθεί η συνάντηση το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο!

Με την ευκαιρία να θυμίσω πως ο πρωταθλητής θα πάρει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από τις 8 Αυγούστου και αν προκριθεί θα περάσει στα πλέι οφ για τους ομίλους! Η ομάδα που θα πάρει την δεύτερη θέση θα μπει στα προκριματικά από τις 25 Ιουλίου! Να υπογραμμίσω ακόμη πως η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο θα πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο των προκριματικών για το Γιουρόπα Λιγκ. Να πούμε πως εάν η κυπελλούχος είναι πρώτη ή δεύτερη στην βαθμολογία τότε την θέση της θα πάρει ο τρίτος της βαθμολογίας! Να προσθέσω πως οι ομάδες που θα πάρουν την τρίτη, την τέταρτη αλλά και την πέμπτη θέση και εφόσον ο κυπελλούχος είναι σε μια από τις δυο πρώτες θέσεις, θα λάβουν μέρος στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερες Λιγκ, με τις υποχρεώσεις να ξεκινούν στις 27 Ιουλίου.

Έχουμε λοιπόν πολύ δρόμο, ώσπου να μάθουμε τον πρωταθλητή και τον δεύτερο που θα τον ακολουθήσει ύστερα από πολλά χρόνια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά τις άλλες ομάδες που θα καλύψουν τις υπόλοιπες προνομιούχες θέσεις των Ευρωπαϊκών θεσμών. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Keywords
Τυχαία Θέματα